Manisa'nın Demirci ilçesindeki Anıt Çınar Ağacı Ziyaretçi Akınına Uğruyor - Son Dakika
Güncel

Manisa'nın Demirci ilçesindeki Anıt Çınar Ağacı Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Manisa\'nın Demirci ilçesindeki Anıt Çınar Ağacı Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Manisa'nın Demirci ilçesinde bulunan ve yaklaşık 2 bin yaşında olan anıt ağaç olarak tescilli çınar ağacı, çeşitli şehirlerden ziyaretçi akınına uğruyor. Ağacın gövde çapı 2 metreyi, boyu ise 22 metreyi geçiyor. İzmir, Balıkesir, Bursa, Uşak ve Afyonkarahisar gibi şehirlerden gelen vatandaşlar da ağacı görmek için ilçeye geliyor. Manisa Anemon Dağcılık Doğa Sporları Kulübü, Manisa Eğitime Katkı Derneği ve Manisa Kültür ve Tabiat Varlıkları Derneği üyeleri de ağacı ziyaret ederek fotoğraf çekiyor ve bilgi alıyor. Belediye Başkanı Erkan Kara, ziyaretçilerle sohbet ederek ilçenin tarihi varlıklarını anlatıyor ve destek verenlere teşekkür ediyor. Demirci Akıncıları Derneği Başkanı Hüseyin Kıncı ise tarihi hükümet konağında Demirci Akıncılarının Kurtuluş Savaşı'ndaki mücadelelerini anlatan bir sunum yapıyor. Ziyaretçiler daha sonra ilçedeki diğer turistik yerleri geziyor.

12.05.2024 13:46

Manisa'nın Demirci ilçesinde yaklaşık 2 bin yaşında olan ve "anıt ağaç" olarak tescilli çınar ağacı, çeşitli şehirlerden ziyaretçi ağırlıyor.

Gövde çapı 2 metreyi, boyu 22 metreyi geçen ağacı görmek için Manisa'nın ilçelerinin yanı sıra İzmir, Balıkesir, Bursa, Uşak ve Afyonkarahisar'dan vatandaşlar da ilçeye geliyor.

Hafta sonunda Tekeler Mahallesindeki ağacı görmeye gelen Manisa Anemon Dağcılık Doğa Sporları Kulübü, Manisa Eğitime Katkı Derneği, Manisa Kültür ve Tabiat Varlıkları Derneği üyeleri de ağacın fotoğraflarını çekti, ağaçla ilgili bilgi aldı.

Ziyaretçilerle sohbet Belediye Başkanı Erkan Kara, Demirci'nin tarihi varlıklarını anlattı, ilçenin tanınması için destek verenlere teşekkür etti.

Demirci Akıncıları Derneği Başkanı Hüseyin Kıncı da tarihi hükümet konağında Demirci Akıncılarının Kurtuluş Savaşında verdiği mücadeleler ile ilgili sunum yaptı.

Ziyaretçiler daha sonra ilçedeki diğer turistik yerleri gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'nın Demirci ilçesindeki Anıt Çınar Ağacı Ziyaretçi Akınına Uğruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement