Manisa - Sünnetten 3 Saat Sonra Öldü - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Manisa - Sünnetten 3 Saat Sonra Öldü

Manisa - Sünnetten 3 Saat Sonra Öldü
27.10.2010 12:21

Doğuştan Kalp Kapakçılarındaki Darlık Bulunan 3.5 Yaşındaki Yaşındaki Efekan Uçak, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'nde Sünnet Olduktan 3 Saat Sonra Yaşamını Yitirdi.

DOĞUŞTAN kalp kapakçılarındaki darlık (üfleme) bulunan 3.5 yaşındaki yaşındaki Efekan Uçak, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'nde sünnet olduktan 3 saat sonra yaşamını yitirdi. CBÜ Cerrahi Sorumlu Hekimi Prof.Dr. Can Taneri, çocuğun ölümünün, sünetten değil, duran kalbinin tekrar çalıştırılamamasından kaynaklandığı öne sürdü.

Manisa Merkezefendi Mahallesi'nde oturan 27 yaşındaki yaşayan Nuran ile 31 yaşındaki Selim Uçak çifti, doğuştan kalp kapakçıklarında 'üfleme' bulunan tek çocukları Efekan'ı, geçen 21 Ekim'de Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü. Doktorlar, idrar yollarında tıkanıklık bulunan çocuğun sünnet edilmesine karar verdi. Ailesinin onayı ardından Prof.Dr. Can Taneri, Efekan'ın sünnetini yaptı. İddiaya göre, sünnetten 3 saat sonra fenalaşan Efekan Uçak, hemen ameliyata alındı. Ancak, Efekan'ın ameliyat sırasında duran kalbi doktorların 2 saatlik çabalarına rağmen tekrar çalıştırılamadı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Demotek Plastik Fabreikası'nda işçi olarak çalışan baba Selim Uçak, acılarının büyük olduğunu söyledi. Uçak, şöyle dedi:

"Oğlum 6 aylıkken fıtık, 5 ay sonra da testislerinden ameliyat olmuştu. Kalp kapakçıklarında da sorun vardı. Oğlumun tedavileri zaten bu hastanede yapıldığı için durumu biliniyordu. Sünnetten 3 saat sonra ismini bilmediğim bir doktor, 'Başınız sağolsun' deyince, dünya başıma yıkıldı. O anda yaptığım hiçbir şeyi hatırlamıyorum. Polis tarafından gözaltına alındım. Karakolda ifademe başvurdular. Doktorlar, ellerinden geleni yaptıklarını, hatta kalp pili bile takmayı denediklerini ancak yine de Efekan'ı yaşama döndüremediklerini söyledi. Ancak, yine de doktorların yeterli müdahalede bulunduklarına inanmıyorum, Adli tıp raporuna göre sorumlular hakkında dava açacağım."

CBÜ Cerrahi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Can Taneri, çocuğun ölümünün, sünnetten değil, duran kalbinin tekrar çalıştırılamamasından kaynaklandığı söyledi. Prof.Dr. Taneri, Efekan Uçak'ın ölümünün kendilerini de üzdüğünü vurgulayarak, şunları söyledi:

"Kan hastalığı ya da kalp hastalığı olan bu tür çocukların sünneti riskli olduğu için üniversite hastaneleri dışında pek gerçekleştirilmiyor. Kalp hastası olan çocuğumuz, bisiklete binerken ya da parkta oyun oynarken de hayatını aynı sebepten kaybedebilirdi. Ama ne üzücüdür ki bu kalp durması, sünnet ameliyatının hemen sonrasında gerçekleşti. Kurtarmak için yaklaşık 2 saat boyunca elimizden gelen tüm çabayı sarf ettik. Zaten bu tür ihtimale karşı techizatımız ve ekibimiz tamdı. Eksiğimiz ya da kusurumuzun olduğunu düşünmüyoruz. İzmir Adli Tıp Kurumu kesin ölüm nedenini araştırılıyor. Olayla ilgili savcılık da soruşturma başlattığı için daha fazla konuşmak doğru olmaz."

CBÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özcan Kayıkçıoğlu, ise Efekan Uçak'ın yıllardır hastaları olduğunu anlatırken, "Daha önce bir kaç kez ameliyat geçirmiş. Sünnetin ardından fenalaşınca kaldırabileceği düşüncesiyle ameliyata alındı. Ancak, kalp durması sonucu başarısızlıkla sonuçlandı" diye konuştu.

Ölen küçük Efekan'ın cenazesi, otopsinin ardında geçen Cuma günü Manisa'nın Gördes İlçesi'nde, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa - Sünnetten 3 Saat Sonra Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement