Manyas Cenneten Göç Zamanı - Son Dakika
Güncel

Manyas Cenneten Göç Zamanı

Manyas Cenneten Göç Zamanı

Avrupa Konseyi tarafından A Sınıfı Diplamaya sahip Manyas Kuş Cenneti'nde göç zamanı başladı.

09.09.2016 15:49

Avrupa Konseyi tarafından A Sınıfı Diplamaya sahip Manyas Kuş Cenneti'nde göç zamanı başladı. Mart ayında Manyas Kuş Cenneti'ne gelen göçmen kuşlar kuluçkadan çıkan yavrularının uçmaya başlaması ile sıcak ülkelere göç etmeye başladı.

Her yıl Avrupa'dan ve Afrika'dan göç eden 266 türden 3 milyon yorgun kuşa ev sahipliği yapan Manyas Kuş Cenneti, şubat ve mart ayında gelen tepeli ve ak pelikanlar, karabataklar, kasikçi, çeltikçi, küçük balaban, gece balıkçısı, tepeli dalgıç, sakar meke, su tavuğu, yaban ördek, alaca balıkçıl, erguvani balıkçıl ve saz bülbülü gibi kuşları ağırlıyor. Burada Milli Parklar tarafından yaptırılan 35 yapay yuvada da kuluçkaya yatan göçmen kuşları yumurtadan çıkan yavruları ile oluşturduğu görüntüler doğa severler tarafından iglgiyle izleniyor. Yavru kuşların uçmaya başlamasının ardından göçmen kuşların sıcak Afrika ülkelerine göçü başladı. Bu göçün eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini söyleyen yetkililer, "Manyas kuş cennetinde önceden kuşlar ve yavruları çok güzel görüntü sergiliyordu. Şimdi ise göçleri muhteşem oluyor" dediler.

Baharın ilk günlerinde Afrika'dan gelen 178 kuş türü burada kuluçkaya yatıyor. Sonbaharla birlikte Kuzey Afrika ve özellikle Nil nehri kıyılarına göç geçiyor. Sadece koruma altında bulunan tepeli pelikanların kalacağı 64 hektar alana sahip olan Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı'nda, 266 kuş türü, 118 bitki bulunurken gölde ise 23 balık türü ve çeşitli sürüngenler yaşıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manyas Cenneten Göç Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement