Mardin'de Eğitim Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Eğitim Çalıştayı Yapıldı

Mardin\'de Eğitim Çalıştayı Yapıldı

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ´Mardin´in Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri´ Konulu Çalıştay Yapıldı.

14.09.2013 14:04  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalıştayın ilk gününde yapılan panelin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu konuşmalarında " Mardin'in kadim bir eğitim merkezi olduğuna, Mardin'in tarihte eğitim merkezleriyle ön planda olduğuna ve Milli Eğitim camiası olarak hedeflerinin eğitimde başarıyı arttırmak olduğuna değindi. 2013- 2014 eğitim öğretim yılının 2 eylülde öğretmen seminerleri ile başlamış olduğunu ve 16 eylülde öğrencilerin fiilen derse başlayacaklarına değinen Mevlüt Kuntoğlu bu vesileyle öğrenci, öğretmen ve velilere başarı dileklerini iletti.

Daha sonra Mardin belediye başkanı sayın M. Beşir Ayanoğlu, Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz sırasıyla birer konuşma yaptılar.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sümbül'ün yönetiminde panele geçildi. Panelde Necmettin Erbakan Üniversitesi'ndenÖğretim Üyesi Doç. Dr. Ercan Yılmaz, Şırnak Üniversitesi'nden Prof. Dr. İsmail Taş, Dicle Üniversitesi'nden Doç. Dr. Behçet Oral ve Panele ev sahipliği yapan Artuklu Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Nurettin Beltekin birer sunum yaptılar.

Panelin ardından görevli akademisyen, yönetici ve öğretmenlerle birlikte 2 gün sürecek olan çalıştay için Erdoba Elegance Hotelde bir araya gelindi.

İki gün süren çalıştayda Mardin'in eğitim sorunlarına çözüm üretmek amacıyla " Eğitimde İnsan Kaynakları", "Eğitimde Nitelikli Öğrenci" ve " Eğitimde Sosyal, Fiziksel, Kültürel Çevre ve Ekonomik Sorunlar" olarak kategorize edilen sorun alanları için üç ayrı salonda Üniversitelerden akademisyenlerin yönetiminde, DİKA temsilcisi, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim şube müdürleri, okul ve RAM müdürleri, dershane ve özel okul temsilcileri, Eğitim sendikaları temsilcileri, okul aile birliği başkanı, öğretmenler, il eğitim denetmenlerinin katılımıyla söz konusu alanlar tartışılıp çözüm önerileri sunuldu. Sunulan çözüm önerileri daha sonra il eğitim eylem planına dönüştürülmek üzere bir araya getirildi. Çalıştaydaki katılımcılar büyük memnuniyet ve çalıştay sonuçlarının faydalı olacağı inanç ve temennisi ile ayrıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mardin'de Eğitim Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement