Mardin'de Gelin Çalıştı, AK Parti Kayınbiraderi Aday Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Gelin Çalıştı, AK Parti Kayınbiraderi Aday Gösterdi

Mardin\'de Gelin Çalıştı, AK Parti Kayınbiraderi Aday Gösterdi

Mardin'de Ak Parti'den milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapan avukat Gürsel Ekmen Miroğlu, aday gösterilmezken, kayınbiraderi olan Orhan Miroğlu aday gösterildi.

08.04.2015 11:34  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de Ak Parti'den milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapan kadın avukat 54 yaşındaki Gürsel Ekmen Miroğlu, aday gösterilmezken, yerine kayınbiraderi olan yazar Orhan Miroğlu birinci sırada aday gösterildi. Gürsel Ekmen Miroğlu, "Başbakan ve partinin takdiridir, hayırlı olsun ne diyelim" dedi.

Partilerin 7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili adaylarını açıklamasından sonra özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki adaylar ile ilgili çok ilginç bir durum yaşandı. Bazı ailelerde kardeşler farklı partilerde aday olurken, Mardin'de ise, 2011'den beri Ak Parti'de çalışan ve milletvekili aday adayı olan kadın avukat Gürsel Ekmen Miroğlu yerine, kayınbiraderi olan yazar Orhan Miroğlu 1'inci sırada aday gösterildi.

"GÜRSEL MİROĞLU ÇALIŞTI, ORHAN MİROĞLU ADAY GÖSTERİLDİ"

Mardin'de adaylık sürecinde çalışan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir televizyon programında eğitim konusunda örnek gösterilen Gürsel Ekmen Miroğlu'nun yerine eşi Şeyhmus Miroğlu'nun kardeşi Orhan Miroğlu'nun aday gösterilmesi, "Gürsel Miroğlu çalıştı, Orhan Miroğlu aday gösterildi" yorumlarına neden oldu.

"BAŞBAKAN VE PARTİMİN KARARIDIR"

Mardin'de, Ak Partiden 2011 milletvekili, 2014'te ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı olan, ancak aday gösterilmeyen ve bu kez de kayınbiraderi Orhan Miroğlu aday gösterilen Gürsel Ekmen Miroğlu, "Hayırlı olsun, Başbakan ve partimin kararıdır. Ben aday adaylık başvurusu yaptığımdan Orhan beyin adaylığından haberim yoktu. Haberim olsaydı yine de aday olurdum. Hayırlı olsun ne diyelim" dedi.

2009'DA BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYI OLMUŞTU

Gürsel Ekmen Miroğlu'nun 2009'da da Batman'da DTP'den Belediye Başkan aday adayı olduğu, Orhan Miroğlu'nun ise, 1999 yılından bu yana önce HADEP, DEHAP ve Demokratik Toplum Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı ve 2007 seçimlerinde Mersin'de Milletvekliğini az farkla kaybettiği belirtildi.

HÜKÜMET KADIN'DAKİ BAŞKANIN YEĞENİ

Gürsel Ekmen Miroğlu'nun, 'Hükümet Kadın' filmine konu olan Türkiye'nin ilk kadın Belediye Başkanı olan Mardin'in Midyat İlçesi'ndeki kadın Belediye Başkanı Midyat Zekiye'nin de yeğeni olduğu ortaya çıktı. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra evlilik nedeni ile 17 yıl öğrenimine ara veren Gürsel Ekmen Miroğlu, eşinin teşviki ile dışarıdan liseyi bitirmiş sonra Hukuk Fakültesi'ni kazanarak avukat olmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Gelin Çalıştı, AK Parti Kayınbiraderi Aday Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • HASAN: Mardinli arap kökenli biri olarak akpye verdiğim oylar haram zıkım olsun hdp/pkkya bu kadar taviz verdi mardinde huzur bile kalmadı. yazıklar olsun. 7 6 Yanıtla
  • mardin ovası bozkurtların yuvası....: mardin ovası bozkurtların yuvası. . . . mardin ovası bozkurtların yuvası. . . . mardin ovası bozkurtların yuvası. . . . mardin ovası bozkurtların yuvası. . . . mardin ovası bozkurtların yuvası. . . . mardin ovası bozkurtların yuvası. . . . mardin ovası bozkurtların yuvası. . . . mardin ovası bozkurtların yuvası. . . . mardin ovası bozkurtların yuvası. . . . 6 6 Yanıtla
  • Zaza musa 1000 göl: Tipik bir akp adaleti . . . Ben olsam boşanırdım . . . 3 2 Yanıtla
  • Ahk: Ortan muroğli bizim ama başka kapıda havluyor 1 0 Yanıtla
  • Rodi: Mardin ovası bozkurtların yuvası mı? Değil bozkurt, normal kurt bile yok be Mardin'de . Biz niye göremedik 0 0 Yanıtla

Advertisement