Mardin'de Köy Korucuları, Derneklerinin Kundaklanmasını Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Köy Korucuları, Derneklerinin Kundaklanmasını Protesto Etti

Mardin\'de Köy Korucuları, Derneklerinin Kundaklanmasını Protesto Etti

Mardin'de toplanan bir grup köy korucusu, PKK'lıların Geçici Köy Korucuları Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinın kundaklanmasını protesto etti.

12.08.2015 19:13  Güncelleme: 19:15

Mardin'de köy korucuları, derneklerinin kundaklanmasını protesto etti

Mardin'de toplanan bir grup köy korucusu, PKK'lıların Geçici Köy Korucuları Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nın kundaklanmasını protesto etti.

Mardin'in Vali Ozan Caddesi üzerinde bulunan ve dün kundaklanan Mardin Geçici Köy Korucuları Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önünde toplanan köy korucuları, derneklerinin PKK tarafından kundaklanmasını protesto ett. Ellerinde Türk bayrakları, üzerinde "Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir", "Terörün dini, imanı, ırkı ve kökeni yoktur, terörü lanetliyoruz" yazılı pankartlar taşıyan korucular adına basın açıklamasını Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir yaptı. Saldırıyı lanetlediklerini kaydeden Kandemir, "Terör örgütü dernek binamızı ateşe vererek gerilimi iyice tırmandırmayı hedeflemektedir. PKK'nın yaptıklarına bakılırsa amaçları çözüm değil, aksine sokakları terörize ederek hakimiyetlerini şehir merkezlerine taşımaktır. Biz Kürtler 30 yıldır bu oyuna gelmedik, gelmeyeceğiz. Şehit cenazelerimizde yakılan Türkçe ve Kürtçe ağıtlar birlikte yaşama idealinden başka şansımız olmadığını göstermektedir" dedi.

Kandemir, derneklerinin Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'ne yakın bir yerde olmasına rağmen saldırıya uğramasına da tepki göstererek, "Biz korucular şiddetten yana değiliz. Fakat bize silah doğrultanlara gereken cevabı en iyi şekilde vereceğimize de unutmasınlar. Derneğimiz Valilik binasına ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne bu kadar yakınken teröristlerin ellerini kollarını sallayarak gelip ateşe vermesini anlamış değiliz. Devlet birimlerinin terör eylemlerine karşı daha dikkatli olmasını bekliyoruz. Biz Korucular tek başımıza PKK'nın üstesinden gelebilecek güçteyiz. Bu saldırılara son vermezlerse misliyle karşılık vereceğimizi bilsinler. PKK'nın silahlı eylemlerine derhal son vermesini ve silahlı militanlarını ülke sınırlarının dışına çekip, sözü siyasete bırakmasını istiyoruz. Biz korucular ülkedeki bütün sorunların çözüm adresi olarak TBMM'yi görüyoruz. Demokratik rejimlerde sorunların çözümü silah ve şiddet değil, halkın iradesi olan Meclis'tir" diye konuştu.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzurun tesisi için korucu olduklarını belirtti. Kürt, Türk ve Arapların bölgede kardeşçe yaşadığına işaret eden Sözen, Kürt çocukları üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmadıklarını aktardı. Sözen, "Bizim temsilcimiz olduğunu iddia edenlerin çocukları kolejlerde okurken Diyarbakır'da evlatları dağa götürülen anneler Kürt kökenli vatandaşlardır. Biz Diyarbakır'daki annelere sahip çıkarak, çocukların yerinin okul olduğunu açıkladık. Halkımız bu oyuna gelmemelidir"dedi.

Açıklamanın ardından Kandemir ve Sözen, dernek binasında incelemelerde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Köy Korucuları, Derneklerinin Kundaklanmasını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement