Mardin’e Çin’den Kardeş Şehir - Son Dakika
Güncel

Mardin’e Çin’den Kardeş Şehir

Mardin’e Çin’den Kardeş Şehir

Çin Halk Cumhuriyetinin Golmud Şehri Ve Türkiye'nin Mardin Şehirleri 23 Aralık'ta Tütav Genel Merkezinde Yapılan Bir Törenle Kardeş Şehir Anlaşması İmzaladı.

30.12.2010 10:43  Güncelleme: 10:45

Mardin, Çin'in Golmud şehri ile kardeş şehir oldu. Türkiye Çin Halk Cumhuriyeti Dostluk Derneği ve Çin Halk Cumhuriyeti Yabancı Ülkeler Dostluk Örgütü önderliğinde, çin halk cumhuriyetinin golmud şehri ve türkiye'nin mardin şehirleri 23 aralık'ta tütav ( türk tanıtım vakfı) genel merkezinde yapılan bir törenle kardeş şehir anlaşması imzaladı.Protokole Mardin adına Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Golmud adına ise Wang Guijun imza attı.

Törene Çin Halk Cumhuriyetinin değişik eyaletlerinin üst düzey yetkililerinden oluşan 10 kişilik bir heyet ve Türk tarafından da Türkiye Çin Halk Cumhuriyeti dostluk derneği başkanı Kemal Baytaş, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin valisi Hasan Duruer, Mardin Milletvekilleri Gönül Bekim Şahkulubey ve Cüneyt Yüksel, Mardin eski valisi ve Danıştay Üyesi Temel Koçaklar, Mardin üniversitesi Vakıf Başkanı eski Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nevruzoğlu, Mardin eski Milletvekili Süleyman Bölünmez ve MAREV Ankara Şube Başkanı İbrahim Aysoy katıldı.

Çin ve Türk halkları arasında anlayış ve kardeşliği geliştirmek ve işbirliğini daha da güçlendirmek üzere Mardin ve Golmud şehirleri arasında imzalan kardeş şehir protokolü, ekonomi, ticaret, teknoloji, kültür, eğitim, spor, sağlık, turizm ve insan kaynaklarını geliştirme konularında karşılıklı işbirliğini amaçlıyor.

İmzalanan protokolde, "Çin ve Türk halkları arasında anlayış ve kardeşliği geliştirmek,dostane istişareler ile taraflar arasında işbirliğini daha da güçlendirmek amacı ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin Qinghai Eyaleti Golmud şehri ile Türkiye'nin Mardin şehri kardeş şehir ilişkileri kurmayı kararlaştırmışlardır." denildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mardin’e Çin’den Kardeş Şehir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement