Mardin Nusaybin Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Mardin Nusaybin Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı

Mardin Nusaybin Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lılara yönelik düzenlen operasyonlarda şehit olan uzman çavuşlar Bilal Kurtoğlu ve Süleyman İyikul'un naaşı, Mardin'de düzenlenen cenaze töreni ardından toprağa verilmek üzere memleketleri Hatay ve Diyarbakır'a uğurlandı.

20.03.2016 13:58

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lılara yönelik düzenlen operasyonlarda şehit olan uzman çavuşlar Bilal Kurtoğlu ve Süleyman İyikul'un naaşı, Mardin'de düzenlenen cenaze töreni ardından toprağa verilmek üzere memleketleri Hatay ve Diyarbakır'a uğurlandı. Nusaybin İlçesi'nde düzenlenen operasyon kapsamında çıkan çatışmalarda, özel harekat polisi Oğuz Günaydın, Uzman Çavuş Bilal Kurtoğlu ve Süleyman İyikul dün şehit oldu. Özel harekat polisi Oğuz Günaydın, dün akşam düzenlenen törenle memleketi Malatya'ya uğurlanırken, şehit uzman çavuşlar Bilal Kurtoğlu ve Süleyman İyikul için bugün Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene 7'nci Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, Vali Ömer Faruk Koçak, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve şehit aileleri katıldı. Törene katılan Diyarbakırlı Süleyman İyikul'un yakınları Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakarak, teröre tepki gösterdi. 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman İyikul'un eşi Zeynep İyikul, yakınlarından ağlamamalarını isteyerek, "Bugün düğün günümüzdür. Ağlamıyorum, ağlamayacağım, pislikleri sevindirmeyeceğim. Kocam paşalar gibi gitti, siz de ağlamayın" dedi. Şehit İyikul'un kız kardeşi de "Allah onları kahretsin, ona uzanan eller kırılsın, kahrolsunlar. Bizim içimiz yandı, onların da içi yansın" diyerek tepki gösterdi.

Hava Savunma Teğmen Muhammet Çakmak, burada yaptığı konuşmadan sonra, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun da dini vecibeleri yerine getirerek dua okudu. Okunan duanın ardından şehit Kurtoğlu'nun naaşı Hatay'a, şehit İyikul'un cenazesi de Diyarbakır'a uğurlandı.Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda yaralanan jandarma uzman çavuşlar Bilal Kurtoğlu ve Süleyman İyikul, hastanedeki müdahalelere rağmen şehit düşmüştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Nusaybin Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement