Marmaris Kalesi Eski Güzelliğine Kavuşacak - Son Dakika
Güncel

Marmaris Kalesi Eski Güzelliğine Kavuşacak

Marmaris Kalesi Eski Güzelliğine Kavuşacak

Marmaris Dayanışma Derneği üyeleri ilçenin eski tarihi güzelliğine kavuşturulması hedefleniyor.

10.03.2013 11:41  Güncelleme: 16:37

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 2005 yılında kurulan Marmaris Dayanışma Derneği üyelerince geliştirilen 'Marmaris Kalesi ve Çevresini Sağlıklaştırma' projesiyle, ilçenin eski tarihi güzelliğine kavuşturulması hedefleniyor. Tarihi dokuya zarar vermeden uygulanması düşünülen 'Kale projesi' önümüzdeki günlerde Muğla Valiliği onayına sunulacak.

Marmaris Dayanışma Derneği üyeleri, yaşanılan coğrafyayı güzelleştirme ve unutulmaya yüz tutmuş değerleri geri kazandırma amacıyla 'Marmaris Kalesi ve Çevresini Sağlıklaştırma' projesi başlattı. Dernek, çalışmalarına Marmaris'te bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşları da katarak işbirliği halinde çalışmalarını sürdürdü. Düzenledikleri dayanışma yemeklerinde de projeler gündeme getirildi. Dernek Başkanı Avukat Ömer Bozdemir çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Marmaris Dayanışma Derneği olarak öncelikli amaçlarımız arasında yer alan kale ve çevresini sağlıklaştırma projemizde Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, Deniz Ticaret Odası Şube Başkanı Hasan Mengi ve Müze Müdürü Esengül Öztekin ile bugüne kadar birçok görüşme yaptık. Son olarak Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın öncülüğünde gelinen noktada bürokratik aşamalardan geçilebilecek bir yola girdiğimizi ve finale yaklaştığımızı hissediyoruz. Geçtiğimiz hafta yapılan görüşmelerde Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürü Aslı Cezayirli, Marmaris Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Mimar Arzu Girginç, Kale Müdürü Esengül Öztekin ve dernek üyeleri ile birlikte Yüksek Mimar Meral Oğuz ve Murat Erdal Dere'den görüş aldık. Ayrıca Milas Belediyesi öncülüğünde yapılan sağlıklaştırma projelerini gerçekleştiren uzman ekip de Marmaris ve çevresinde yapılacak tarihi binaları sağlıklaştırma projelerinde neler yapılabileceğiyle ilgili görüş bildirdi. Tarihi dokuya zarar vermeden eski güzelliğine kavuşturulacak kale projesinde önümüzdeki günlerde Muğla Valiliğine yapılacak başvuru ile önemli bir adım atılmış olunacak." - Muğla/ Marmaris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris Kalesi Eski Güzelliğine Kavuşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement