Maşuk'ta Ev Alan, Almayandan Daha Pişman - Son Dakika
Güncel

Maşuk'ta Ev Alan, Almayandan Daha Pişman

Maşuk\'ta Ev Alan, Almayandan Daha Pişman

Şanlıurfa'nın yeni yerleşim yeri olarak gösterilen Maşuk'ta TOKİ'nin yaptığı evlerden alanlar bugünlerde kabus gibi günler yaşıyor.

25.03.2016 12:16

Şanlıurfa'da tamamına yakını Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan Maşuk'taki konutlardan alan vatandaşların sıkıntısı bitmek bilmiyor. 1 Kasım seçimleri öncesi anahtar teslimatı yapılan konutlarda ilk günlerden bu yana devam eden sorunlarının hala sürmesine deyim yerindeyse isyan eden vatandaşlar, TOKİ'ye şikayet üzerine şikayet iletiyor.

Tarafların birbiri üzerine attığı suçlamalar sonrası kendi ifadeleri ile 'nereye gideceklerini şaşıran' hak sahipleri, yetkilere seslenerek yardım istedi. 200 bin liraya kadar varan fiyatlarda konut alan Maşuk'taki vatandaşlar; doğalgaz kesintisi, enerji sorunu ve asansörlerin çalışmamasına ek olarak yaşadığı bina ışıklandırmalarının ve giriş kapılarının devre dışı kalması gibi sıkıntılardan dolayı bir de hırsızlık olaylarına maruz kalıyor. Evlerine ek kapılar yaptırmak zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, özellikle inşaatı yapan firmanın yetkililerine ulaşamamaktan şikayetçi oldu.

SİTE YÖNETİMİ ARADA KALDI

İnşaat sıkıntılarının da dahil olduğu birçok sorunun site yöneticileri ile bağdaştırıldığı bölgede, site yönetimleri de büyük sıkıntı çekiyor. İnşaatta yaşanan eksikliklerin site yönetimlerinden kaynaklandığı yönündeki yaklaşımın doğru olmadığını dile getiren yöneticiler, "İnşaat firması hala birçok eksiğin olduğu konutlardaki sorunu net olarak çözüme kavuşturmuş değil. Bu bağlamda da vatandaşlar gelip bizlerden bu sorunların ne zaman çözüme kavuşacağını soruyor hatta bazen tartışmalar da kaçınılmaz oluyor. Hala birçok apartmanda hat sorunu var. Biz direkt sorumlu olmadığımız halde vatandaşın sıkıntısı giderilsin diye aracı oluyoruz. Ama tüm bunların kaynağında biz varmışız gibi bir yaklaşım bizi de tartışmaların hedefi haline getiriyor" diye konuştu.

MAŞUKLU YİNE GÖÇEBE HAYAT YAŞIYOR

Doğalgazın borcundan dolayı kesildiği Maşuk'ta aileler, evlerine gidemez oldu. Kent merkezine nazaran daha düşük sıcaklığın yaşandığı bölgede ikamet eden çoğu aile, akrabalarının yanına yerleşmek zorunda kaldığını ifade etti. Kendilerine fatura ulaşmadığını iddia eden çoğu aile, sayaçların okunmadan kendilerine belirlenen rakamları yatırmamayı tercih ettiğini söyledi. Özellikle 450 konutların bulunduğu bölgede yaşanan sorunların çözümü için yetkililere seslenen aileler, sorumluların da belirlenmesini istedi.

OLASI BİR FACİA TOKİ'YE MAL EDİLEBİLİR

Özellikle 450 konutların yapıldığı bölgede yaşayan vatandaşlar sorunlarını şöyle anlattılar: "Binalardaki ışıklandırmalar çalışmıyor. Böylelikle binalardaki dışa bakan korkuluk bölümleri de alçak olduğu için birilerinin aşağı düşmesi an meselesi. Asansörler çalışmıyor veya çalışan asansör aniden orta katta durarak bozuluyor. Defalarca içeride kalan akrabalarımız, çocuklarımız oldu. Bu da büyük bir tehlike. Tüm bunlarla birlikte bina giriş kapıları da çalışmıyor ve sürekli açık tutuluyor. Hırsızların binaya girmesi çok kolay. Evlerin içinde ise gaz kaçağını kontrol eden elektronik düzeneklerin hiçbirisi çalışmıyor. Ayrıca yine evlerin içinde yer alan yangın tespit cihazlarının da hiç birisi çalışmıyor. Birçok binada da otomatikler ve ziller çalışmıyor."

Maşuk TOKİ'de sorunların ne zaman çözüme kavuşacağı bilinmez ama vatandaşların şimdiden bölgeden evlerini satarak başka yerlere taşındığı gerçeği Maşuk'un geleceğini şimdiden olumsuz etkiliyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Maşuk'ta Ev Alan, Almayandan Daha Pişman - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement