Matematik Buluşlarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı'na Anlatacak - Son Dakika
Güncel

Matematik Buluşlarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı'na Anlatacak

Matematik Buluşlarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı\'na Anlatacak

Matematik alanında birçok keşfi bulunan Aydın Cerit, geliştirdiği formüllerin teknolojiye dönüştürülmesi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a bir sunum yapacak.

01.03.2014 10:58

Matematik alanında birçok keşfi bulunan Aydın Cerit, geliştirdiği formüllerin teknolojiye dönüştürülmesi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a bir sunum yapacak.

İddialı formüllere imza atan Aydın Cerit, 10 Mart'ta Kocaeli'nde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile bir görüşme yaparak buluşlarını takdim edecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan 27 yıllık matematik öğretmeni Aydın Cerit, Kocaeli'nden bir sanayicinin Samsun'a gelip kendisi ile görüştüğünü, Bakan Işık ile randevu ayarladığını, bunun kendisi için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Cerit, "Çalışmalarımı Sayın Bakan Fikri Işık'a sunacağım. Bu benim için büyük fırsat" dedi.

27 yıllık matematik öğretmeni olduğunu, 20 yıldır bazı formüller üzerinde çalışma yaptığını anlatan Aydın Cerit, "Matematik alanında 20'den fazla buluşum var. Şu söylüyorum: Türkiye'yi zengin edecek projelerim var. Bu çalışmalarım teknolojiye dönüşebilir. Elimde, Türkiye ve dünyada yeni bir çığır açacak, teknoloji üretecek formüller var. Uzay teknolojisi de dahil her alanda kullanılabilir. Bunları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a anlatacak olmaktan dolayı çok umutluyum. İnşallah bu emeklerim zayi olmaz. Bu işin olacağına inanıyorum" diye konuştu.

YENİ FORMÜL: AKADOS ASALLAR, YAZILIMDA SINIR TANIMAYACAK

Matematik öğretmeni Aydın Cerit, yeni geliştirdiği ve adını "Akados Asallar" koyduğu formülü ise şöyle açıkladı: "Asal sayılar üzerinde çalışırken 'Kados Asalları' da aşabileceğimi anladım. Tüm rakamlarıyla yazılabilseydi hacim tanımaz büyüklükte olacak olan bunlara 'Akodos' adını verdim. Bunlar arasında yer alan asalları aradım. Bir bölge tespit ettim. O bölgede bazı asallar buldum. Bunlara da 'Akados Asallar' adını verdim. Yukarıda da belirttiğim gibi bunlar hacim tanımaz büyüklükte. Önce 55 nonilyon 19 basamaklı tüm pozitif tam sayıları göz önüne aldım. Bunların sayısı 9.10 üssü 55 nonilyon 18 olup her biri 18 trilyon ışık yılı uzunluğunda. Toplam uzunlukları ise 162.10 üssü 55 nonilyon 30 ışık yılını asarlar. Bu sayıların tümünü asal çarpanlarına ayıralım, bu asalların o köklerini alalım 10 üssü bunlara bağlı olarak şu şekilde: 2 üssü 183 nonilyon, 3 üssü 116 nonilyon, 5 üssü 79 nonilyon, 7 üssü 66 nonilyon, 11 üssü 53 nonilyon, 13 üssü 50 nonilyon, 17 üssü 45 nonilyon, 19 üssü 44 nonilyon seklinde devam edilerek 55 nonilyon 19 basamaklı tüm asal sayıların (ki bunların sayısı 10 üssü 55 nonilyondan fazladır ) tümünde katarak hepsinin çarpımı alındı ve 41 üssü n=a dersek a+40, a+1680, a+68920,... a+(41 üssü k -1 ),... k=1.2.3...34 nonilyon olmak üzere 34 nonilyon adet asal sayı ürettim. Bunlara da 'Akados Asallar' dedim. Bunlar yazılımda sınır tanımayacak sonuçlar doğuracaktır." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Matematik Buluşlarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı'na Anlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement