MAZLUMDER, Öğretmene Şiddeti Kınadı - Son Dakika
Güncel

MAZLUMDER, Öğretmene Şiddeti Kınadı

MAZLUMDER, Öğretmene Şiddeti Kınadı

MAZLUMDER Şanlıurfa Şubesi, Sosyal Bilimler Lisesi'nde bir grup öğrencinin okulun müdür başyardımcısını darp etmesi olayını kınadı.

02.03.2015 10:29

Şanlıurfa'da bir öğretmenin okulda saldırıya uğramasının yankıları sürüyor.

Geçtiğimiz hafta Sosyal Bilimler Lisesinde, Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu'nun posterini okul içerisine asmak isteyen bir grup öğrenciye izin verilmediği gerekçesiyle Müdür Başyardımcısı Mustafa Canpolat okula gelen bir grup tarafından saldırıya uğramıştı.

Eğitim-Bir-Sen ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği eylemin ardından MAZLUMDER Şanlıurfa Şubesi de saldırıyı kınayan ve sorumluların bulunmasını isteyen bir basın açıklaması yaptı.

MAZLUMDER adına açıklamayı yapan Eğitimci-Yazar Halil Yakut, olaya ilişkin şunları kaydetti: "Sosyal Bilimler Lisesinde, Ege Üniversitesi'nde yaşamını yitiren bir öğrencinin resimlerini yakalarına ve okuldaki dolaplarına asan öğrencileri odasına da alarak uygun dille sakıncalarını anlatan Mustafa Canpolat, yönetmelikte bunun yazılı olduğunu yönetmeliğin ilgili bölümlerini açıp gerekli açıklamayı yapmıştır. İkna olmuş görünen öğrenciler resimleri yakalarından indirmişlerdir. Ancak daha sonra örencilerce, dışarıdan getirtilen altı kişiden oluşan bir grup, veli olduklarını beyan ederek Mustafa Canpolat'ın odasına girmiş ve saldırıda bulunmuşlardır. Saldırıda sopa darbeleri ile de darp gerçekleştiği için planlı bir saldırı olduğu anlaşılmaktadır."

'OKULLARDA GÜVENLİK MEMURU ŞART'

Bu olayın kabul edilebilir hiçbir yanı bulunmadığını belirten Yakut, "İlimizdeki eğitim camiası başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini derinden yaralamıştır. MAZLUMER olarak yaşanan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu iktidar tarafından öğretmenlerin sürekli aşağılanması, eğitim sisteminin sürekli oynamalarla içinden çıkılmaz hale getirilmesi ve medyada öğretmenin saygınlığının aşındırılması olayın derinlerinde yatan ana sebeplerdendir. Öğretmenlik, fedakarlık mesleğidir denilerek haksızlıklara rıza gösterilmesi istenen öğretmenlerimiz, ihmal edilmiş, güvenliği ile ilgili tedbirler alınmamış, her türlü saldırıya açık hale getirilmiştir. Lise eğitiminin zorunluluk haline getirildiği, bugünkü öğrenci ve öğretmen formatıyla, özellikle lise başta olmak üzere, ortaokul ve lise öğrencilerine sağlıklı bir eğitim verilemediği ortadadır. Kamu kurumlarının çoğunda olduğu gibi okullarda da güvenlik memurlarının bulunması gerekmektedir. Seçim sürecinin sıkıntılı ve provakatif ortamına doğru sürüklendiğimiz şu günlerde, siyasilerin demeçleri ve siyasi söylemler aynı zamanda toplumu germekte ve istenmeyen olayların yaşanmasına olumsuz yönde katkı sağlamaktadır." diye konuştu.

'SORUMLU OLAN PARTİDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ'

Üniversitelerdeki olaylara dikkati çeken Yakut, "Son günlerde özellikle üniversitelerde yaşanan şiddet olayları ölümlere sebep olmaya başlamış, bu durum bizi üzüntüye sevk etmiş ve endişelendirmiştir. Sosyal Bilimler Lisesinde gerçekleşen olay esnasında, bizzat karakola gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü ve yöneticileri yakından ilgilenmeye çalışmışlardır. Olaya konu olan resimden dolayı şüpheli duruma düşen ve adını zikretmeyi uygun bulmadığımız bir parti teşkilatından kamuoyu adına tatmin edici bir açıklama beklentisinin de altını çizmekte yarar görüyoruz. Vali, Emniyet ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de konuya yaklaşımlarını kamuoyuyla paylaşmalarını beklemekteyiz. Hangi siyasi partiden veya görüşten olursa olsun, tüm grupların fikirlerini ve propagandalarını yasalara uygun olarak yapmaları, şiddete baş vurmamaları arzu edilen bir durumdur." şeklinde konuştu.

Yetkililerin okullarda ciddi tedbirler almasını isteyen Halil Yakut, MAZLUMDER olarak tüm kesimlere, özellikle seçim sürecinde provakasyonlara karşı dikkatli ve hoşgörülü olmaları yönünde çağrıda bulundu. Yakut, ayrıca konunun takipçisi olacaklarını hatırlatarak, bu olayın adli yönden detaylı olarak araştırılmasını, dışarıdan planlanmamış ise arkasında hangi grupların olduğunun tespit edilmesini, saldırganların herhangi bir parti veya siyasi yapı tarafından yönlendirilip yönlendirilmediği ve benzeri hususların sonuca bağlanmasını, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için Milli Eğitim ve güvenlik güçlerinin yeni tedbirler almasını beklediklerini söyledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel MAZLUMDER, Öğretmene Şiddeti Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement