
Şanlıurfa’da önceki gün kamyon kasasında tarlaya giden 17 kadın işçi ve şoförün ölümüyle sonuçlanan trafik kazası, tarım işçilerinin kaderini bir gün için bile değiştiremedi. Dün 18 kişiye mezar olan kaza yerine yaklaşık 300 metre uzaklıktaki Sırrın Kavşağı’nda uygulama yapan trafik polislerinin durdurduğu 63 PZ 363 plakalı kamyonetin kasasından, çocuk ve kadınlardan oluşan 25 tarım işçisi çıktı.
ŞANLIURFA- Mardin çevreyolu kavşağında cumartesi günü meydana gelen kaza sonrası, trafik polisleri dün sabah saat 05.00’ten itibaren kentin çıkış noktalarında ve ilçeye ulaşımın sağlandığı bağlantı yolları üzerinde kamyonet kasalarındaki yolculukları denetledi.
Dün 18 kişiye mezar olan kaza yerine yaklaşık 300 metre uzaklıktaki Sırrın Kavşağı’nda uygulama yapan trafik polislerinin durdurduğu 63 PZ 363 plakalı kamyonetin kasasından, çocuk ve kadınlardan oluşan 25 tarım işçisi çıktı.
ÖLEN ÖLDÜ, BİZ YAŞIYORUZ
Tarım işçisi kadınlar, gazetecilerin bir gün önce yaşanan kazayı hatırlatması üzerine, "Ne yapalım işe gitmeye mecburuz. Kazayı duyduk ve çok üzüldük ama onlar öldü diye gitmezlik yapamıyoruz. Çünkü yaşamak için çalışmak zorundayız" dedi. Başka bir kadın ise "Kaderleri böyleymiş ölmüşler. Ama biz her şeye rağmen çalışmaya mecburuz" diye konuştu.
Tarım işçisi kadınlar ile trafik polisi arasında ilginç diyaloglar da yaşandı. "Biz sizin sağlığınızı düşünüyoruz" diyen polise tarım işçileri, "Doğru diyorsun ama yokluk kötü bir şey. Mecbur olmasak zaten burada olmayız" yanıtını verdi. Polis, bu şekilde yola devam etmelerine izin verilmeyeceğini ve daha güvenli olduğu için otobüslerle çalıştıkları yere gitmelerini istedi. Bunun üzerine kadınlar polise, "Öleceksek, otobüste de ölürüz" dedi.
POLİS CEZA KESTİ
Polis, kasasında 25 tarım işçisi taşıyan kamyonet şoförü 37 yaşındaki İbrahim Çiftçi’ye 2 bin 165 YTL trafik cezası kesti. Polisler, iki saat süren denetimlerde toplam 8 bin 660 YTL para cezası kesti. Trafik ekiplerinin kamyon ve kamyonet kasalarında tarım işçisi taşınmasını önlemek için yaptıkları denetimlerde son üç ayda 234 sürücüsüne ceza kestiği, bu araçlardan 27’sinin trafikten men edildiği belirtildi.
Ölü sayısı 18’e yükseldi
Şanlıurfa’da tarım işçilerini taşıyan kamyonet ve bir kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölenlerin sayısı 18’e yükseldi. Önceki sabah meydana gelen ve 16 kişinin öldüğü trafik kazasının ardından 15 yaralı çeşitli hastanelere kaldırılmıştı. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi gören yaralılardan Filiz Demir (17) ve Güneş Azat (18) dün sabah saatlerinde öldü. Şanlıurfa Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören sekiz işçinin hayati tehlikesi bulunuyor. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bir ve Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde tedavi gören iki yaralının ise hayati tehlikesi yok. Yaralılardan tedavisi tamamlanan ikisi dün sabah taburcu edildi.
Son Dakika › Güncel › Mecbur Olmasak Burada Olur Muyduk - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?