Meclis Önünde "Ptt Yasa Tasarısı" Protestosu - Son Dakika
Güncel

Meclis Önünde "Ptt Yasa Tasarısı" Protestosu

"Adına türküler yakılan tarihi bir kurumun, akıbetinin ne olacağını bilmediğimiz anonim şirket haline dönüştürülmesine kesinlikle karşıyız" dedi.

20.03.2013 14:18

Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut,

"Adına türküler yakılan tarihi bir kurumun, akıbetinin ne olacağını bilmediğimiz anonim şirket haline dönüştürülmesine kesinlikle karşıyız" dedi.

Sendika üyeleri, "PTT Yasa Tasarısı" protesto amacıyla Meclis'in Dikmen Kapısı önünde toplandı.

Karadavut sendika olarak "PTT Yasa Tasarısı"na tepkilerini göstermek amacıyla Şişli Postanesi önünde başlattıkları yürüyüşü bugün TBMM'de sonlandırdıklarını söyledi.

İsmail Karadavut, 173 yıllık geçmişi olan PTT'nin anonim şirkete dönüştürülerek, posta hizmetlerinin tamamen serbestleştirilmesini ve piyasalaştırılmasının öngörüldüğünü ileri sürerek, buna karşı olduklarını söyledi.

PTT az sayıdaki personelinin özverili bir çalışma yürüttüğünü ve devlete kaynak aktardığını belirten Karadavut, özelleştirmelerin devletin sırtında yük olan, stratejik önemi de bulunmayan KİT'lerde yapılması gerektiğini savundu.

Karadavut, "Adına türküler yakılan tarihi bir kurumun, akıbetinin ne olacağını bilmediğimiz anonim şirket haline dönüştürülmesine kesinlikle karşıyız. 30 bin PTT çalışanının çığlığı Meclis'te karşılık bulmadan bu eylemlerden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Bazı sendika üyelerinin postacıların ilk kıyafetlerini giyerek katıldıkları eylem, olaysız sona erdi. Eyleme, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da katıldı.

Muhabir: Barış Gündoğan

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meclis Önünde 'Ptt Yasa Tasarısı' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement