Memur-Sen Etiyopya'da 6 Su Kuyusu Açacak - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Etiyopya'da 6 Su Kuyusu Açacak

Memur-Sen Etiyopya\'da 6 Su Kuyusu Açacak

Konfederasyon Genel Başkan Yardımcısı Esen: "Bölgede yaşayan Habeşistanlı kardeşlerimiz suya ulaşmak için 4 saatlik yol kat etmek zorunda kalıyorlar.

15.01.2015 13:02

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Etiyopya'da 6 su kuyusu açacaklarını belirterek, "Bölgede yaşayan Habeşistanlı kardeşlerimiz suya ulaşmak için 4 saatlik yol kat etmek zorunda kalıyorlar. Biz de bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla Afar Eyaleti Dulessa bölgesinde su kuyuları açmak istiyoruz" dedi.

Konfederasyondan yapılan açıklamaya göre, Esen, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam'ı ziyaret etti.

Esen, ziyarette, maliyeti konfederasyon tarafından karşılanacak su kuyularının açılması konusunda bu ülkede benzer faaliyetler yürüten TİKA'nın tecrübe ve birikimlerinden yararlanmak istediklerini belirtti.

Etiyopya'da su ihtiyacının hat safhada olduğuna işaret eden Esen, insanların günlük hayatları için gereken içme suyunun karşılanması için Memur-Sen olarak girişimlere başladıklarını bildirdi. Esen, şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki bölgede yaşayan Habeşistanlı kardeşlerimiz suya ulaşmak için 4 saatlik yol kat etmek zorunda kalıyorlar. Biz de bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla Afar Eyaleti Dulessa bölgesinde su kuyuları açmak istiyoruz. Memur-Sen olarak mazlumların yarasını sarmak amacıyla hareket ediyoruz. Müslüman coğrafyalarda zulüm ve gözyaşı hiç dinmiyor. Memur-Sen olarak mazlumunun dini, dili, ırkı, rengi olmaz, düşüncesiyle şefkat elimizi uzatıyoruz. Gazze, Suriye, Mısır, Doğu Türkistan, Myanmar, Irak, Telafer ve Afrika'da kardeşlerimiz acı çekiyor. Biz de bölgedeki sıkıntıları tahlil ederek yardım elimizi uzatıyoruz."

TİKA Başkanı Çam ise Memur-Sen'e teşekkür ederek, "Memur-Sen-TİKA işbirliğini önemsiyoruz. Memur-Sen'e paydaş kuruluş olarak her fırsatta gerekli desteği vermeyi sürdüreceğiz" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Etiyopya'da 6 Su Kuyusu Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement