İstanbul'da Memurlardan Bordro Yakma Eylemi - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Memurlardan Bordro Yakma Eylemi

İstanbul\'da Memurlardan Bordro Yakma Eylemi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyeleri, İstanbul Valiliği önünde düzenledikleri eylemde maaş bordrolarını yakarak verilen zam oranlarını protesto etti.

15.01.2015 15:11  Güncelleme: 15:16

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen üyeleri, İstanbul Valiliği önünde düzenledikleri eylemde maaş bordrolarını yakarak verilen zam oranlarını protesto etti.

Cağaloğlu'ndaki İstanbul Valiliği önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen üyeleri, maaş zamlarını protesto ederek bordro yaktı. Eylemde basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, toplu sözleşme masasının, memurlar adına pazarlık yapılan yer olduğunu, kapalı kapılar ardında herkesten saklanarak neyin pazarlığının yapıldığının ise hala muamma olduğunu kaydetti. Çeşitli pankart ve dövizlerin açıldığı eylemde konuşması sık sık sloganlarla kesilen Bostan, sözlerini şöyle sürdürdü: "2013 Ağustos'unda imzalanan toplu sözleşme, memurlar ve emekliler adına adeta bir Sevr anlaşması olmuştur. Memurlarımızın hakları masa başlarında gasp edilmiş, sorunları yok sayılmış, 2 milyon 600 bin memur, 1 milyon 900 bin emekli adeta pazarlanmıştır. Toplu sözleşme masası, memurlar adına pazarlık yapılan yerdir. Kapalı kapılar ardında herkesten saklanarak neyin pazarlığının yapıldığı ise hala muammadır. Sonuç itibari ile basiretsiz, hesap bilmez, hak gözetmez, mücadele etmekten aciz, memurun yerine sahibinin sesi olanların imzaladığı toplu sözleşme, memur ve emeklilerin tam 730 gününü çalmıştır."

123 liralık zammın çok düşük orana tekabül ettiğini kaydeden Hanefi Bostan, "2014 yılında maaşlara yapılan 123 liralık zam; ortalama memur maaşında yüzde 52, en düşük memur maaşında yüzde 7.2, mühendis maaşında yüzde 3.7, avukat maaşında yüzde 4, doktor maaşında yüzde 3 artış demektir. Geçtiğimiz yıl bizleri 123 liraya mahkum edenler, bu yılda yüzde 3 + 3'e mahkum ediyorlar.

Memurları enflasyon altında ezdiniz, biliniz ki, memurlar bir darbeyi daha kaldıramaz" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup, maaş bordrolarını yakarak yapılan zammı protesto etti. Eylemin ardından grup sessizce dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Memurlardan Bordro Yakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement