Menemen Belediye Başkanı Şahin'e 6 Ay Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Menemen Belediye Başkanı Şahin'e 6 Ay Hapis Cezası

Menemen Belediye Başkanı Şahin\'e 6 Ay Hapis Cezası

Menemen Belediyesinde geçen yıl ki hırsızlık olayının ardından hakkında dava açılan Belediye Başkanı Şahin'e, 6 ay 7 gün hapis cezası verildi.

05.12.2013 00:40  Güncelleme: 00:51

Menemen Belediyesinde geçen yıl Ocak ayında gelen hırsızlık olayının ardından hakkında "görevini kötüye kullanmak" suçlamasıyla dava açılan Belediye Başkanı Tahir Şahin'e, yargılandığı mahkemece 6 ay 7 gün hapis cezası verildi.

Şahin hakkında, Menemen Belediye binasındaki çelik kasanın oksijen kaynağı yardımıyla açılarak, içindeki 291 bin 14 lira 63 kuruşun çalınmasıyla ilgili "belediye binasında para ve hamiline kesilmiş çek bulundurarak görevini kötüye kullandığı" iddiasıyla Menemen 2. Sulh Ceza Mahkemesinde açılan dava sonuçlandı.

Mahkeme, Şahin'e temyiz yolu açık olmak üzere 6 ay 7 gün hapis cezası verdi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu, tamamen siyasi bir karardır. Avukatlarımız gerekli işlemlere en kısa sürede başlayacakr. Bu ve bunun gibi girişimlerle 15 yıldır karşılaşıyoruz. Mahkemeye veriyorlarsa versinler, daha önce de verdiler. Olaydan sorumlu görevlilerimizin beraat ettiği bir ortamda biz ceza alıyoruz" dedi.

Olay

Menemen ilçesinde, belediyenin emlak servisindeki çelik kasa, geçen yıl Ocak ayında oksijen kaynağı aracılığıyla açılarak içindeki evrak ve paralar çalınmış, olayla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda belediye başkanının makam şoförünün de aralarında bulunduğu 8 zanlı gözaltına alınmıştı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklanmıştı.

Olay sonrası, Menemen Belediye Başkanı Tahir şahin hakkında da eski AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran tarafından yapılan suç duyurusu üzerine, "görevini kötüye kullanmak" suçlamasıyla dava açılmıştı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Menemen Belediye Başkanı Şahin'e 6 Ay Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement