Meral-Muammer Ağım Ortaokulu Açılışı Bursa'da Gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

Meral-Muammer Ağım Ortaokulu Açılışı Bursa'da Gerçekleşti

Meral-Muammer Ağım Ortaokulu Açılışı Bursa\'da Gerçekleşti

Bursa Valisi Münir Karaloğlu: "Eğitime destek kampanyasında Bursa birinci"

30.04.2014 15:12

Bursalı işadamlarından Muammer Ağım'ın kurucusu ve onursal başkanı olduğu Bis Enerji'nin yapımını üstlendiği Meral-Muammer AĞIM Ortaokulu'nun açılışı, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Milli Eğitim İl Müdür Vekili Mustafa Bilici ve Bursa Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay'ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışa Bursa halkının ilgisi yoğun oldu.

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde yapımı tamamlanan 24 derslikli Meral-Muammer AĞIM Ortaokulu'nun açılışı yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Açılış konuşmasında, hayırseverliğiyle tanınan ve daha önce Gemlik Devlet Hastanesi'ni de yapımını üstelenen Muammer Ağım adına söz alan Bis Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Seda Gengörü, geleceğimiz olan genç nesillerin ilim ve bilim ile yetişeceği Meral-Muammer AĞIM Ortaokulu'nun yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Eğitime Destek Kampanyasında Bursa Birinci

Ülkemizde 2005 yılından bu yana genel bütçeden en büyük payın eğitime aktarıldığını belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Eğitime % 100 Destek" kampanyasına en büyük desteğin 430 Milyon TL ile Bursa'dan geldiğini söyledi. Karaloğlu, "Bugün itibariyle ülkemizde eğitim süresi kişi başına ortalama 6.5 yıl. Bu oranı 2023 hedefleri dahilinde artırmak ve ülkemizi eğitim alanında dünyanın önde gelen ülkeleri arasına sokmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hedefin sürdürülebilir olması için hayırsever kişilere de büyük görev düşüyor. Muammer Ağım beyefendiye de eğitime yapmış olduğu bu büyük katkıdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Törende söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Meral-Muammer Ağım Ortaokulu'nun Bursa'ya ve ülkemize hayırlı olmasını dilerken okulun yapımını üstlenen Bis Enerji'ye de teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından plaket ve okulun başarılı öğrencilerine hediye sunumu gerçekleştirildi. Öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile devam eden tören protokolün katılımıyla gerçekleşen kurdele kesimiyle sonlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Meral-Muammer Ağım Ortaokulu Açılışı Bursa'da Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement