Mercan'daki Silah Satıcıları : Pasaportlarıyla Alışveriş Yapabilirler - Son Dakika
Güncel

Mercan'daki Silah Satıcıları : Pasaportlarıyla Alışveriş Yapabilirler

Mercan\'daki Silah Satıcıları : Pasaportlarıyla Alışveriş Yapabilirler

Sultanahmet'te dehşet saçan Libyalı saldırganın silahları Fatih'te bulunan Mercan yokuşundaki av malzemesi satılan işyerlerinden birinden aldığı belirtiliyor.

01.12.2011 13:12

Sultanahmet'te dehşet saçan Libyalı saldırganın silahları Fatih'te bulunan Mercan yokuşundaki av malzemesi satılan işyerlerinden birinden aldığı belirtiliyor.

Mercan'daki silah satıcıları, "Pasaport veya ülkeye giriş evraklarıyla kendilerine satış yapılabilir" açıklamasında bulundular.

Felat BOZARSLAN - İstanbul DHA

Topkapı Sarayı'nda meydana gelen ve bir asker ile özel güvenlik görevlisinin yaralandığı silahlı saldırı olayı ile ilgili soruşturma devam ediyor. Yapılan inceleme sonucunda Libya uyruklu saldırganın tüfekleri Fatih Mercan'da bulunan av malzemesi mağazalarından aldığı belirlendi. Silahların satıldığı Mercan'da ise esnaflar olayın şokunu yaşıyor. Silahların satıldığı işyerlerinin belirlenmesi için çalışmalar sürerken Mercan'da ise sessizlik hakim.

"PASAPORTLARIYLA ALIŞVERİŞ YAPABİLİRLER"

Mercan'da faaliyet gösteren Barbaros Av malzemeleri isimli işyerinin işletmecisi Eyüp Yücedal, " Türkiye'de yabancılara av malzemeleri satışı, yabancıların yanlarında getirdikleri ülkeye giriş evrakları ya da pasaportlarının kayıt ve fotokopilerini alıp defterimize işleyerek seri numaralarını faturalarını kaydedip kendilerine fatura ile birlikte teslim edip bu satışları emniyetin verdiği talimat doğrultusunda yapılabilir. Emniyet Genel Müdürlüğü'nın Türkiye'ye giriş izni verdiği herkes için bu serbesttir. Kendileri zaten ülkeye girişlerde sıkı denetimden geçtikleri için her yerden pasaportlarıyla alışveriş yapabilirler. Dün olan olayın bununla ilgisi yok. Bu durum herkes için geçerli. Emniyetin bize verdiği talimat bu doğrultuda. Pasaport veya ülkeye giriş evraklarıyla kendilerine satış yapılabilir. Dünkü olaydan hepimiz çok üzgünüz. Şükürler olsun ki bununla sonuçlandı. Bu günden sonra verilen talimat doğrultusunda hareket edeceğiz. Bu talimatların dışına çıkma selahiyetimiz yok" diye konuştu.

Mercan'da av malzemeleri satan bazı işyerleri ise habercilerin röportaj taleplerini red etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mercan'daki Silah Satıcıları : Pasaportlarıyla Alışveriş Yapabilirler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement