Mersin Toroslar'da sağlık personeli aşırı şekerin obezite ve diyabet riskini anlattı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mersin Toroslar'da sağlık personeli aşırı şekerin obezite ve diyabet riskini anlattı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Mersin Toroslar\'da sağlık personeli aşırı şekerin obezite ve diyabet riskini anlattı

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli, Dünya Şeker Tüketimine Dikkat Haftası'nda Toroslar'da vatandaşlarla buluştu. Aşırı şeker tüketiminin obezite, diyabet ve kalp-damar hastalıklarına yol açabileceği anlatıldı, kan şekeri ve beden kitle indeksi ölçümü yapıldı.

Mersin'in Toroslar ilçesinde sağlık personelleri "Dünya Şeker Tüketimine Dikkat Haftası" kapsamında vatandaşları bilgilendirdi.

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, sağlık personelleri Buluklu ve Resul mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşlara aşırı şeker tüketiminin obezite, diyabet, kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere birçok sağlık sorununa yol açabileceği anlatıldığı etkinlikte, katılımcıların kan şekeri ve beden kitle indeksi ölçümleri de gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.