Meşaleli Yürüyüş - Son Dakika
Güncel

Meşaleli Yürüyüş

Meşaleli Yürüyüş

Adıyaman'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Kapsamında Fener Alayı Düzenlendi.

29.10.2010 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzlerce kişi marşlar eşliğinde ellerinde meşaleler ile yürüdü.Cumhuriyet'in 87. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında dün akşam saatlerinde Adıyaman Üniversitesi tarafından meşaleli yürüyüş düzenlendi. Üniversite yerleşkesi içerisinde başlayan ve Meslek Yüksek Okulu önündeki konser alanında son bulan yürüyüşe; Vali Ramazan Sodan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Osman Salık, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingün, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, bürokratlar ile öğrenciler katıldı. Valisi Sodan ve diğer protokol üyeleri ile öğrenciler ellerindeki meşaleler ve bayrakları sallayıp, marşlar söyleyerek öğrenci yurtlarının önünden yaklaşık iki kilometre yürüyüş gerçekleştirdi.

Meslek Yüksek Okulu önündeki konser alanında düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu konserinde sanatçıların seslendirdiği parçalara protokol üyeleri dans ederek sanatçılara coşkuyla eşlik etti. Elinde meşale ile birlikte yürüyüşe katılan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu yaşadıklarını ifade ederek, "Cumhuriyetimiz her yönden gelişiyor. Temel haklar ve özgürlükler yönünden dolaysıyla tüm milletimize ve Adıyamanlı vatandaşlarımıza cumhuriyet bayramlarını kutlayarak sesleniyorum. Adıyaman Üniversitesinde bir fener alayı düzenledik ve konser dinledik ve eğlendik" dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz ise, 5. kez meşaleli yürüyüş düzenlediklerini hatırlatarak, "Artık bu yürüyüşümüz geleneksel hale geldi. Fener alayı ile aslında cumhuriyetin aydınlığını sembolize eden içimizdeki ideallerimizi yansıtıyoruz. Bu aydınlıkla cumhuriyetin ilelebet yaşaması ve yüce Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma hedefine atılan dev adımlardır bunlar" diye konuştu.

Meşaleli yürüyüş, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu tarafından verilen konser ile son buldu. Müzik topluluğunun seslendirdiği parçalara kalabalık dans ederek ve oynayarak eşlik etti. Gece hep birlikte marş okunması ile sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meşaleli Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement