Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğum günü Osmaniye'de coşkuyla kutlandı. Osmaniye Belediyesi bu gecede Osmaniye'nin 5 ayrı camisinde vatandaşlara irmik tatlısı ikram etti. Başkan Kadir Kara, Envarul Hamit (Büyük Cami)'de Mevlid Kandili programı sonrası cemaate kendi elleri ile helva dağıttı.
Mevlid Kandilinde Osmaniyeli vatandaşlar camilere akın etti. Geçtiğimiz gece Envarul Hamit Camiinde, Osmaniye Erkek İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrenciler tarafından Mevlid Kandili özel programı düzenlendi. İlahilerin okunduğu, duaların yapıldığı bu gecede peygamber sevgisi anlatıldı.
Peygamber efendimizin doğduğu bu geceyi kutlarken O'nu anlamanın önemli olduğuna değinen Başkan Kara, başta Osmaniyeli hemşehrileri olmak üzere tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik etti.
Yatsı namazı çıkışından vatandaşlara irmik tatlısı ikram eden Başkan Kadir Kara, bu gecenin birlik ve beraberliğimizin artmasına, bin yıllık kardeşliğin ülkemizde sarsılmadan artarak devam etmesine, yanı başımızda Suriye'de ve dünyanın çeşitli topraklarında yaşanan insanlık dramının son bulmasına vesile olmasını diledi.
Namaz çıkışında belediyenin ikramından oğlu ile birlikte tadan Radyo 80 Genel Yayın Yönetmeni Şükrü Tozluk'lu ise "Dinimiz açısından önemli olan bir gece de Başkanımız yine başlattığı bu ikram geleneğini bozmadı. Kendisinden Allah razı olsun. Tüm halkımızın Mevlid Kandilini tebrik ederim" dedi.
Belediye Başkanı Kadir Kara, Envarul Hamit Camiindeki programın ardından Alibeyli Camiinde yatsı namazından sonra Osmaniye Ahlak Kültür ve Çevre Derneği tarafından düzenlenen Mevlid Kandili programına katıldı.
Son Dakika › Güncel › Mevlid Kandilinde Vatandaşlar Camileri Doldurdu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.