Mevsimlik İşçiler İçin Yapılan Tesisler Harabeye Döndü - Son Dakika
Güncel

Mevsimlik İşçiler İçin Yapılan Tesisler Harabeye Döndü

Mevsimlik İşçiler İçin Yapılan Tesisler Harabeye Döndü

Kayseri'nin Develi ilçesi Sarıca mahallesinde Kaymakamlık tarafından iki yıl önce Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi (METİP) projesi kapsamında yaptırılan sosyal tesisler, yetki devri sonrası sahipsiz kalınca kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından tahrip edildi.

14.10.2014 16:08

Kayseri'nin Develi ilçesi Sarıca mahallesinde Kaymakamlık tarafından iki yıl önce Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi (METİP) projesi kapsamında yaptırılan sosyal tesisler, yetki devri sonrası sahipsiz kalınca kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından tahrip edildi.

Yaklaşık 2 milyon 305 bin lira harcama ile 43 prefabrik ev ve konteynerden oluşan evler, geçtiğimiz 30 Mart'taki yerel seçimlerinin ardından Özel İdare'den Develi Belediyesi'ne geçti. Bekçi ya da görevlisi bulunmayan alanı çevreleyen demir tel örgülerin bir bölümü devrildi. Evlerin PVC kapıları, duvarlarının bazıları pencereleri, camları, klozetleri, lavaboları kırıldı. Su tesisatları kırılıp, söküldü. İçlerinde ateş yakılan bazı prefabrik evler zarar gördü. Çocuk oyun alanındaki salıncakların zincirleri, demir aksamları ve sallanma bölümleri götürüldü.

Tesislerinin yürekler acısı durumunu gören Sarıcalılar, devletin burayı mevsimlik işçilerin çadırdan kurtulup, insanca şartlarda yaşaması için yaptırdığını ancak ilgisizlik ve yetki devri sonrası kapıların ve pencerelerin kırıldığını, tesislere zarar verildiğini belirterek, buranın kapısına bir bekçi konulsaydı bunların olmayacağını söylediler.

Belediye yetkilileri burada gerekli onarımın yapılmasının ardından Erciyes Dağı'nda ve çevrede fidan dikimi yapılacağını, Şanlıurfa'dan gelecek mevsimlik işçilere buranın geçici olarak tahsis edileceğini belirtti. Bu arada valiliğin de merkezle ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na buranın devri veya kullanımı hakkı ile ilgili yazı yazdığı, ancak bugüne kadar yanıt gelmediği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mevsimlik İşçiler İçin Yapılan Tesisler Harabeye Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement