Meydan ile Kurtuluş Yolu Arasına Yaya Üst Geçit Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Meydan ile Kurtuluş Yolu Arasına Yaya Üst Geçit Yapılacak

Meydan ile Kurtuluş Yolu Arasına Yaya Üst Geçit Yapılacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, Cumhuriyet Meydanı’nı Kurtuluş Yolu’na bağlayacak, Atatürk Bulvarı ve raylı sistem üzerinden geçecek bir yaya üst geçit yapılacağını söyledi.

02.01.2015 11:47

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, Cumhuriyet Meydanı'nı Kurtuluş Yolu'na bağlayacak, Atatürk Bulvarı ve raylı sistem üzerinden geçecek bir yaya üst geçit yapılacağını söyledi.

Samsun'da 2015'te yapılması planlanan projeler konusunda açıklama yapan Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, "Yaşar Doğu Spor Salonu, 1970'li yıllardaki teknolojik malzemeler kullanılarak yapılmış. Bugüne gelinen noktada 45-50 yıllık bir aradan sonra binanın çok eskidiğini görmekteyiz. Samsun'un yeni çehresine yakışmayan bir bina konumunda orası. Orada giden valimizin de başlattığı bir proje vardı. Ses efektleriyle, diğer materyalleriyle 1919 heyecanını, hareketini yansıtan bir 'Panorama 1919 Müzesi' yapacağız. Biz oranın dış cephesini İstanbul'da ünlü bir mimara çalıştırıyoruz" dedi.

"Aynı konsept içerisinde Atatürk Bulvarı'nı asansörlü bir yaya üst geçit ile geçecek, kesintisiz Kurtuluş Yolu'nu Gazi Müzesi'ne bağlayan bir güzergah ve düzenleme yapacağız" diyen Yurt, "Bunun mimari çalışmaları devam ediyor. Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, bu konuyla ilgili çok çaba sarf etti. İnşallah bu yazın uygulama projesi bitecek. Binanın cephesini iyileştirmeye yönelik Panorama 1919 Müzesi'ne uygun yeni cephesiyle, Atatürk Bulvarı üzerindeki yaya üst geçit ile yeni çehreli Cumhuriyet Meydanı'yla Samsunlu halkımız önümüzdeki dönem içerisinde tanışacak" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Meydan ile Kurtuluş Yolu Arasına Yaya Üst Geçit Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement