Mezitli'de Temizlik İşçilerinden Soma İçin Oturma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Mezitli'de Temizlik İşçilerinden Soma İçin Oturma Eylemi

Mezitli\'de Temizlik İşçilerinden Soma İçin Oturma Eylemi

Mezitli Belediyesi temizlik işçileri, Soma faciası nedeniyle 1 saat iş bıraktı.

16.05.2014 10:30  Güncelleme: 10:32

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi temizlik işçileri, Soma faciası nedeniyle 1 saat iş bıraktılar. İşçiler, maden faciasını oturma eylemiyle protesto ettiler.

Mezitli Belediyesi'nde çalışan temizlik işçileri, sabah erken saatlerde Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden şehit işçiler için iş bırakma eylemi yaptılar. İşçiler, Davultepe Temizlik İşleri garajında oturma eylemi de yaptılar. Yaklaşık bir saat süren eylemde, Soma'da yaşanan maden faciasını cinayet olarak niteleyen işçiler, yaptıkları açıklamada, "Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında evlerine ekmek götürebilmek için ağır koşullarda, ucuz hayat şartlarında çalıştırılan 283 maden işçisi emekçimiz hayatını kaybetmiştir. Emekçi yoldaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı emekçilerimize acil şifalar diliyoruz. Soma faciası bir iş kazası değildir, tam bir cinayettir" dediler.

Temizlik işçileri adına konuşan Temizlik İşleri Amiri Mehmet Uğur Bay da "Bir tarafta kömür yerine ömürlerin yandığı Soma'da, devletin ambulansının sedyesi kirlenmesin diye çizmesini çıkarmaya çalışan yaralı emekçi kardeşimiz, diğer tarafta işçimizi, emekçimizi itip kakanlar. Bizler bu acının son olmasını diliyor, bir daha böyle işçi cinayetleri ile karşılaşmak istemiyoruz" dedi.

İşçiler, "Hepimiz işçi, hepimiz emekçiyiz", "Yüreğimiz Soma'da" sloganları atarak eyleme son verdiler ve görev yerlerine geçtiler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mezitli'de Temizlik İşçilerinden Soma İçin Oturma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement