MHP'li Bal: Adalet Bakanlığı Yolsuzlukların Üstünü Kapatacak Bir Hale Düşmüştür - Son Dakika
Son Dakika Logo

MHP'li Bal: Adalet Bakanlığı Yolsuzlukların Üstünü Kapatacak Bir Hale Düşmüştür

MHP\'li Bal: Adalet Bakanlığı Yolsuzlukların Üstünü Kapatacak Bir Hale Düşmüştür
01.03.2014 17:53

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, "Adalet Bakanlığı, yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı, hakimin teminatını sağlamak üzere oluşmuş bir demokratik temsil organı olmasına rağmen yargıyı bağımlı hale getirecek, yolsuzlukların üstünü kapatacak, ortaya çıkmış delilleri bertaraf edecek, bu delillere göre nerelerde operasyon yapılacaksa oranın polisini, hakimini, savcısını dizayn edecek bir hale düşmüştür" dedi.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, " Adalet Bakanlığı, yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı, hakimin teminatını sağlamak üzere oluşmuş bir demokratik temsil organı olmasına rağmen yargıyı bağımlı hale getirecek, yolsuzlukların üstünü kapatacak, ortaya çıkmış delilleri bertaraf edecek, bu delillere göre nerelerde operasyon yapılacaksa oranın polisini, hakimini, savcısını dizayn edecek bir hale düşmüştür" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda, partisinin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında verdiği gensoru önergesi üzerinde konuşan Bal, bakanlar hakkındaki fezlekelere işaret ederek şöyle konuştu:

"4 tane bakan hakkında fezlekeler geldi. Bu fezlekeler, 61'inci Hükûmetin 4 tane bakanının yolsuzluk operasyonunda suç işlediğine ilişkin delillerle birlikte Adalet Bakanlığına geldi. Adalet Bakanı'nın kendi ikrarına göre, kırk beş gün boyunca bu dosyalar incelendi. Niye inceledin kardeşim? Hâkim misin sen, niye inceliyorsun dosyaları? Savcı mısın, niye inceliyorsun dosyaları? Niye kırk beş gün inceledin? Kırk beş gün sonra bu dosyaları geri gönderdi. Neye göre gönderdi? Kırk beş gün sonra, Adalet Bakanlığının çıkardığı bir genelgeye uymadığı için gönderildi."

Adalet Bakanlığının genelgesinin iki sayfa olduğuna ifade eden Bal, "Hepimiz biliyoruz o genelgeyi. Buna uyup uymadığını, Adalet Bakanlığında onca bürokrat var, çağırıp birini sorduğunuz zaman 'uyar' veya 'uymaz' der, aynı gün gönderirsin. Gönderilmez çünkü kırk beş gün boyunca bu yolsuzluk dosyalarının içerisinde ne var, hangi deliller var, bu deliller kimleri şüpheli olarak riske atıyor ve hangi illeri kapsıyor, bunun araştırması, bunun incelemesi yapıldı. İşte, bu kırk beş gün boyunca bu inceleme yapılırken 16 tane ilin emniyet müdürü öyle değiştirildi. Kırk beş gün boyunca bu incelemeler yapılırken, bir ay içerisinde, hatta on gün içerisinde 3 defa hakim kararnamesi çıkarılırken buradan alınan bilgilerle çıkarılmıştı ve netice itibarıyla Türkiye'de maalesef, Adalet Bakanlığı, yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı, hakimin teminatını sağlamak üzere oluşmuş bir demokratik temsil organı olmasına rağmen yargıyı bağımlı hâle getirecek, yolsuzlukların üstünü kapatacak, ortaya çıkmış delilleri bertaraf edecek, bu delillere göre nerelerde operasyon yapılacaksa oranın polisini, hâkimini, savcısını dizayn edecek bir hâle düşmüştür 21'inci yüzyılda" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Bal: Adalet Bakanlığı Yolsuzlukların Üstünü Kapatacak Bir Hale Düşmüştür - Son Dakika


Advertisement