MHP Osmaniye Çiftçisinin Sorunlarını Dinliyor - Son Dakika
Güncel

MHP Osmaniye Çiftçisinin Sorunlarını Dinliyor

MHP Osmaniye Çiftçisinin Sorunlarını Dinliyor

Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye İl Teşkilatının Sivil Toplum Kuruluşları ile istişare programları devam ediyor.

14.01.2013 08:27

Osmaniye çiftçisinin sorunlarını öğrenmek ve takip için Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu bir grup yönetici arkadaşıyla, Osmaniye Ziraat Odasını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Recai Alibekiroğlu'da Zeytin üretimi hakkında bilgiler verdi. ''Osmaniye'de zeytin üretimi eskilere dayanmakla birlikte endüstriyel anlamda zeytin üretimi yeni gelişmeye başladı Amacımız; bilinçli üretici sayısını arttırarak daha kaliteli zeytin üretilmesini sağlamaktır. Kayıtlı 5 milyon zeytin ağacından 70 bin ton zeytin elde edebileceğimizi düşünüyoruz. Zeytinlerimizi doğru adreslere pazarlamamız gerekiyor. Zeytincilikte arka bahçe diye nitelendirilen ilimizi, ön saflara getirmeyi hedefliyoruz.Bu yıl değişik illerden 450 ton sipariş aldık ama ancak 150 ton tedarik edebildik.Önümüzdeki yıllarda Zeytinciliğimizin iyi bir yere geleceğini düşünüyorum.Bunun için Osmaniye'de zeytinyağı fabrikaları, salamura zeytin üretimi dahil entegre tesislerin kurulması gerekir.'' dedi.

Osmaniye Ziraat Odası Başkanı ve Türkiye Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Sezgin; ''Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Millete hizmeti amaçlayan siyasi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının iletişim kanallarını açık tutması, diyalog içerisinde bulunması memleketimize fayda sağlayacaktır. Osmaniye çiftçisi bu yılı ümit ettiklerini bulamayacak sonuçlarla kapatmıştır. Özellikle mısır üreticileri önümüzdeki yıl desteklemeye getirilmesi düşünülen sınırlama tartışmalarından dolayı huzursuzdur. Hayvancılıkla uğraşanlar zor durumdadır. Saman fiyatı son yılların en üst seviyesine çıkmıştır. Tarımda maliyet fiyatları artarken maalesef hasat mevsiminde ürün fiyatları çok az yükselmiştir.'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Fahri Kuyulu,''Osmaniye Ziraat Odamızı bu yıl içerisinde ikinci defa ziyaret ediyoruz.Çiftçilerimizle yaptığımız sohbetler hep ''ah'' ile bitiyor. Bu kadar derdi olan çiftçimizin,içinde bulunduğu sıkıntıları paylaşmak, sorunlarının takipçisi olduğumuzu göstermek için Ziraat Odası ziyaretlerimize önem veriyoruz. Osmaniye'nin ekonomisinde tarımsal ürünlerin payı çok yüksek olmasına karşılık, Osmaniye'den ihraç edilen ürünler bazında tarımsal ürünlerimizin payı çok düşüktür. Tarıma dayalı endüstri yatırımları artmaz ise önümüzdeki yıllarda çiftçimizi daha kötü günler beklemektedir. Hükümetin son on yıldır uyguladığı politika üretenden çok pazarlayanın kazanç sağlamasına sebep olmuştur. Çiftçimize ''gözünüzü toprak doyursun'' diyen zihniyetten, çiftçimizin yüzünü güldürecek uygulamaları hayal dahi edemiyoruz.'' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MHP Osmaniye Çiftçisinin Sorunlarını Dinliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement