MHP'yi Ziyaret Eden Tgc: 10 Yıldır Türk Medyası Çok Büyük Sorunlar Altında -1 - Son Dakika
Güncel

MHP'yi Ziyaret Eden Tgc: 10 Yıldır Türk Medyası Çok Büyük Sorunlar Altında -1

MHP\'yi Ziyaret Eden Tgc: 10 Yıldır Türk Medyası Çok Büyük Sorunlar Altında -1

MHP'yi ziyaret eden TGC: 10 yıldır Türk medyası çok büyük sorunlar altında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ile beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri "Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri" raporunu MHP'yi ziyaret ederek MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'a iletti.

25.06.2015 17:50

MHP'yi ziyaret eden TGC: 10 yıldır Türk medyası çok büyük sorunlar altında

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ile beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri "Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri" raporunu MHP'yi ziyaret ederek MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'a iletti. Olcayto, "10 yıldır Türk medyası özellikle çalışan gazeteciler çok büyük sorunlar altında. Birincisi, şiddet görmeleri. Çünkü sayın Cumhurbaşkanı, başbakanken de bir gazeteciye kızdığı zaman o gazetecinin ismini ağzına alıyordu. O gazeteyi hedef gösteriyordu. Ertesi gün belki öfkesi geçiyor ama kolluk kuvvetlerinin asla geçmiyor. Gösterilerde polislerin sert muamelelerine maruz kalıyorlar" dedi.

\t

"10 YILDIR TÜRK MEDYASI ÇOK BÜYÜK SORUNLAR ALTINDA"

Olcayto, "10 yıldır Türk medyası özellikle çalışan gazeteciler çok büyük sorunlar altında. Birincisi, şiddet görmeleri. Çünkü sayın Cumhurbaşkanı, başbakanken de bir gazeteciye kızdığı zaman o gazetecinin ismini ağzına alıyordu. O gazeteyi hedef gösteriyordu. Ertesi gün belki öfkesi geçiyor ama kolluk kuvvetlerinin asla geçmiyor. Ondan vazife çıkaran valilerin öfkesi geçmiyor" ifadelerini kullandı.

"GAZETECİLER ALANLARA RAHAT ÇIKAMAZ OLDULAR"

Gazetecilerin karşılaştıkları zorluklardan biri olan akreditasyon uygulamasına değinen Olcayto, "Gazeteci arkadaşlarımıza akreditasyon uygulanarak toplantılara alınmıyorlar. Gösterilerde polislerin sert muamelelerine maruz kalıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da Doğan Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı muhabirleri gazetecilere yönelik öfkenin kurbanı oldu. Gazeteciler alanlara rahat çıkamaz oldular. Batıda normlarına göre medyada o olsun istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'yi Ziyaret Eden Tgc: 10 Yıldır Türk Medyası Çok Büyük Sorunlar Altında -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement