MİAM Modern Music Ensemble Nisan Ayında Müzik Evi'nde - Son Dakika
Güncel

MİAM Modern Music Ensemble Nisan Ayında Müzik Evi'nde

MİAM Modern Music Ensemble Nisan Ayında Müzik Evi\'nde

Borusan Müzik Evi, MİAM'ın kompozisyon bölümü öğrencileri ve eğitmenlerinin yazdıkları çağdaş yapıtların seslendirileceği bir konserle başlayacak.

27.03.2013 13:09

Borusan Müzik Evi, Nisan ayına Türkiye'nin en önemli müzik eğitimi kurumlarından MİAM'ın (Müzik İleri Araştırmalar Merkezi) kompozisyon bölümü öğrencileri ve eğitmenlerinin yazdıkları çağdaş yapıtların seslendirileceği bir konserle başlayacak. 3 Nisan Çarşamba akşamı, şef Ivan Karst yönetimindeki MİAM Modern Music Ensemble, yakın zamanda The American Academy of Arts and Letters tarafından ödüllendirilen kompozisyon bölümü öğretim üyesi Adam Roberts'ın yanı sıra Murat Çolak, Berkant Gençkal, Nazlı Ufuk Sakioğlu ve Amy Salsgiver'ın yapıtlarını seslendirecek.

Kurucusu olduğu Hezarfen Ensemble ve Yurodny Ensemble ile İstanbul'da konserler veren, MİAM'da Orkestra Şefliği Bölümünü kuran şef Ivan Arion Karst, genç sayılabilecek yaşına rağmen Jorma Panula, Pinchas Zukerman, Gürer Aykal, Ivars Taurins, John Morris Russell ve Mallory Thompson gibi şeflerle çalıştı, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli orkestraları yönetti.

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde 1999 yılında kurulan ve ülkemizde çağdaş müziğe alan açan en önemli eğitim kurumlarından olan MİAM (Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi), çağdaş eğitim metotlarından faydalanarak, müzik mirasını gelecek nesillere aktaran önemli bir eğitim kurumu. Kurulduğu günden bu yana pek çok müzisyen ve müzikolog yetiştiren MİAM, performans, kompozisyon, müzik teorisi, etnomüzikoloji, tarihsel müzikoloji, ses mühendisliği ve tasarım ve müzik işletme ve yönetimi alanlarında lisansüstü eğitim veriyor.

MİAM MODERN MUSIC ENSEMBLE KONSERİ

Tarih: 3 Nisan 2013, Çarşamba

Saat: 20.00

Mekan: Borusan Müzik Evi

Program:

Murat Çolak: O Sisyphus

Nazlı Ufuk Sakioğlu: Codes

Nazlı Ufuk Sakioğlu: Tut Nefesini!

Adam Roberts: Pulse Satellite

Adam Roberts: Sinews

Amy Salsgiver : Full Open Moon Sky

Berkant Gençkal: Silhouettes

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MİAM Modern Music Ensemble Nisan Ayında Müzik Evi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement