Milas'ta Hortum Mahalleyi Alt Üst Etti - Son Dakika
Güncel

Milas'ta Hortum Mahalleyi Alt Üst Etti

Milas\'ta Hortum Mahalleyi Alt Üst Etti

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde gece oluşan hortum, zeytin ağaçlarını köklerinden söktü, dallarını kırdı.

10.11.2016 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde gece oluşan hortum, zeytin ağaçlarını köklerinden söktü, dallarını kırdı. Birçok evin çatısı uçarken, tavuk kümesleri, elektrik ve telefon hatları zarar gördü.

Milas'ta dün akşamdan itibaren etkili olan şiddetli rüzgar, ilçenin kırsal mahallelerinden Kırcağız'da hayatı felç etti. Gece yarısı, rüzgar hortuma dönüştü. Birçok evin çatısı uçtu; ahırlar, kümesler, elektrik ve telefon hatları zarar gördü. Mahallede birçok zeytin ağacı kökünden söküldü ya da ağaçların dalları kırıldı. Hortumun ardından Milas Belediye Başkan Yardımcıları Faik Karagöz ve Zeynep Mat, bu sabah mahalleye giderek, zarar gören vatandaşlarla görüşüp bilgi aldı. Engelli bir vatandaş ve bir gazinin evinin çatısı ve camında oluşan zararın hemen giderilmesi için belediye ekiplerince çalışma başlatıldı.

ÇATILAR UÇMUŞ

Kırcağız Mahalle Muhtarı Fikret Turgut, gece rüzgarın şiddetini arttırdığını belirterek, "Akşam köylülerin bazıları beni aradı, çatılarının uçtuğunu söyledi. Gelip baktığımızda tüm çatıların uçtuğunu gördük. Bir engelli ve bir gazimizin evinde de zarar var. Bu zararlar belediye yetkililerimizce giderilmeye çalışılıyor. Zeytinlikleri zarar görenler için de başvurularımız olacak" dedi.

Mahalle sakinlerinden İbrahim Purma ise, "Bir gürültü koptu. Ev bile yerinden sallandı. Canımızı zor kurtardık. Büyük bir ihtimalle hortum çıktı. Tüm ağaçlar kırılmış, güneş enerjisi sistemleri, çatılar, kümesler uçmuş" diye konuştu.

Vatandaşlardan Saffet Hüseyin Turgut, "Hava şimşekliydi. Hayvanları ahıra alayım dedim. Kendimi zor kurtardım. Zararımız çok büyük" dedi.

"AĞAÇLARIN UÇUŞTUĞUNU GÖRDÜM"

Yaşanan afeti pencereden bakınca gördüğünü söyleyen mahalle sakinlerinden Akın Görgüç, "Gece saat 23.00 sıralarında kuvvetli bir ses duyduk. Perdeyi açıp baktığımda ağaçların uçtuğunu gördüm. Hanıma çocukları hemen güvenli bir yere almasını söyledim. Sabah kalktığımda her tarafın darmadağın olduğunu gördüm. Çatılar, kümesler uçmuş, ağaçlar mahvolmuş. Elektrik, telefon telleri kopmuş. Bayağı büyük bir olay olmuş. Allahtan can kaybımız yok" dedi.

KÜMES 7 METRE ÖTEYE UÇMUŞ

Hortum nedeniyle kümesinin uçtuğunu belirten Saffet Parlu "Sabahleyin geldik 10 tavuktan 2 tanesi kalmış. Kümes 7 metre ileriye uçmuş. Koskoca kümesi kaldırmış ileri fırlatmış hortum. Daha dün kümesin olduğu yere koyunları koymayı düşünüyordum. Allah'tan yapmamışım. Hepsi telef olacaktı" dedi.

Yaşanan afetin ardından sabah erken saatlerinden itibaren vatandaşlar, zeytinlik arazileri, evleri ve evlerinin çevresinde temizlik çalışmasına başladı.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milas'ta Hortum Mahalleyi Alt Üst Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement