Milli Eğitim Bakanlığı Kosova'da Türk Eğitimcilere Seminer Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı Kosova'da Türk Eğitimcilere Seminer Düzenledi

Milli Eğitim Bakanlığı Kosova\'da Türk Eğitimcilere Seminer Düzenledi

Enis Tabak,Prizren, 20 Kasım, DHA - '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren'de Türk eğitimcilere yönelik düzenlenen eğitim seminerine 200'ün üzerinde Türk eğitimci katıldı.

20.11.2016 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enis Tabak ,Prizren, 20 Kasım, DHA - '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren'de Türk eğitimcilere yönelik düzenlenen eğitim seminerine 200'ün üzerinde Türk eğitimci katıldı. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen eğitimciler tarafından düzenlenen seminerin açılış törenine, Kosovalı üst düzey yetkililer ile Türk eğitimcileri katıldı. Prizren Kültür Evi Salonu'nda gerçekleşen açılış töreninde konuşan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Kosova'da Türk dilinin ve Türk kültürünün yaşatılmasında Türk eğitiminin önemli rol üstlendiğini söyledi. 1951 yılından bu yana Kosova'da Türkçe eğitimin resmi olarak devlet okullarında verildiğini ve bu yıl Kosova'da Türkçe eğitimin 65'inci yılını kutladığını hatırlatan Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosovalı Türk eğitimcilerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman Kosova halkının yanında olacağını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'da, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kosovalı Türk eğitimcilere yönelik düzenlenen '24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması ve Eğitim Semineri'nin çok faydalı olacağını söyledi. Eğitim seminerine katılan Kosovalı Türk eğitimciler de, desteklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı temsilcilerine teşekkür ettiler.

'15 Temmuz Darbe Girişimi Sergisi'

Prizren'deki Kültür Evi Salonu'nda düzenlenen eğitim semineri öncesi, kültür evi holünde Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ve sonrası çekilen fotoğraflardan oluşan resşm sergisi açılışı gerçekleşti.

Görüntü Dökümü:

Kosova Türk eğitimcilerle söyleşi

Mahir Yağcılar'ın konuşması

Büyükelçi Kılıç'ın konuşması

Detay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanlığı Kosova'da Türk Eğitimcilere Seminer Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement