Avrupa Türk Demokratlar Birliği Avusturya Şubesi'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla organize ettiği "Milli İradeye Destek" konvoyu Viyana'dan yola çıktı.
UETD Avusturya Şubesi Başkanı Abdurrahman Karayazılı Türk medyasına yaptığı açımlama'da;"Avusturya, Güney Almanya, Macaristan, Bosna Hersek ve Batı Trakya'dan da konvoya katılım olduğunu belirterek, 500 otomobil ve iki otobüsle binlerce Türk vatandaşının Başbakan Erdoğan'a destek amacıyla Türkiye'ye yola çıktığını söyledi. Başkan Karayazılı, "Milli İradeye Destek Konvoyu" sloganıyla yola çıkan konvoyun yarın akşam saat 18.00 sularında Kapıkule Sınır Kapısı'na varacağını ifade etti.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini anlatan Başkan Karayazılı, güzergahta bulunan Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan'da ayrı ayrı basın açıklamaları yapacaklarını belirtti."Son zamanlarda Türkiye'de yaşanan kaygı verici girişimler ve art niyetli operasyonlarla hükümeti yıpratma çabalarına tepki olarak, Avrupa'daki Türkler olarak ülkenin prestij kaybetmesine neden olan bu girişimlere karşı, dünya kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçladıklarını" aktaran Karayazılı, "Nitekim Avrupa'da Türklerin temsilcisi olan UETD, anavatanımız da yaşanan bu olaylara duyarsız kalamayan büyük çoğunluğun talebine mukabil, Milli İradeye Saygı Konvoyu'nu organize etmiştir" dedi.
Viyana'dan yola çıkmadan önce görüşlerini aldığımız Özcan Özçelik; "Sayın Başbakanımızın bir lafı var,"Bu sevda bitmez" diye. Biz bu sevdayı bitirmeyeceğiz. oynanan oyunları biz Avrupa'dan görüyoruz. Bunu görüp yaşadığımız için memleketimizin bu noktadan sonra bu olaylara tepkisiz kalınmadığını görüyoruz. Avrupa'nın her ucra noktalarında bunlar hissediliyor. Başbakanımız verdiği mücadelede yalnız değil. Türkiye Ekonomisi almış başını gidiyor. Yapılmış hizmetleri görüyoruz. Bizim burda Avrupalı olarak kayıtsız kalmamız kesinlikle söz konusu değil. Biz Başbakanımızın yanındayız. Bizim için Kilo metrelerce yol gitmek hiç önemli değil."Dedi. Oktay Aras'da yaptığı konuşmasında;" Biz Kanuninin evlatları olarak, Viyana kapılarında söyleyeyim. O büyük ustanın açmış olduğu yolda yürümek için, bütün gönül bağımızla bağlılığımızı ispat etmek için yola çıktık. Biz doğruların yanında ve doğru insanların peşinde olduğumuzu anlatmak için biz bu yola düştük."dedi. Hatice
Gültekin'de konuşmasında, "Biz Başbakanımıza destek için yola çıktık. Başbakanımızın yalnız olmadığını göstermek için kilometrelerce yolu gideceğiz. Sonuna kadar Başbakanımızın yanındayız." dedi. Hüseyin Varış'da "Başbakanımıza yapılanlar yanlıştı. Türkiye'mizde ki güzel güzellikleri destek için gidiyoruz. Başbakanımız için bu yol 18 saat değil 100 saat de olsa bu yolu çekmeye değer."dedi. - VİYANA
Son Dakika › Güncel › Milli İradeye Destek Konvoyu Viyana'dan Yola Çıktı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?