Milli Savunma Komisyonu, Tusaş'ta İncelemelerde Bulundu (2) - Son Dakika
Güncel

Milli Savunma Komisyonu, Tusaş'ta İncelemelerde Bulundu (2)

Milli Savunma Komisyonu, Tusaş\'ta İncelemelerde Bulundu (2)

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kaan Köksal ve beraberindeki bazı komisyon üyeleri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Anonim Şirketi'nde (TUSAŞ) incelemeleri sırasında ATAK helikopterinin gösterisinden etkilendi.

27.02.2013 17:00

Milli SAVUNMA KOMİSYONU, TUSAŞ'TA İNCELEMELERDE BULUNDU (2)

'ATAK' HELİKOPTERİNİN GÖSTERİSİ KOMİSYON ÜYELERİNİ BÜYÜLEDİ

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kaan Köksal ve beraberindeki bazı komisyon üyeleri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Anonim Şirketi'nde (TUSAŞ) incelemeleri sırasında ATAK helikopterinin gösterisinden etkilendi.

Komisyon üyeleri, TUSAŞ'ın üretim ve montaj tesislerinde yaptıkları incelemelerin ardından gezi sırasında, ayrıca Türkiye'nin milli savaş helikopteri ATAK, komisyon üyeleri için özel gösteri uçuşu gerçekleştirdi. ATAK helikopterinin, manevra kabiliyetleri milletvekillerinin beğenisini kazandı.

Köksal, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Türk savunma sanayi şirketlerine yaptıkları her geziden gururla ayrıldıklarını, TUSAŞ'ın ulaştığı gelişmişlik düzeyi ve yürüttüğü projeleri gördükten sonra bu gururun daha da arttığını söyledi. Türk mühendislerinin tasarımı olan ATAK helikopterinin gösterisinden de oldukça etkilendiklerini belirten Köksal, "Emniyet Genel Müdürü olduğum dönemde de birçok helikopter gösterisi izlemiştim. Ancak ilk defa böylesine seri, adı gibi atak bir helikopter gördüm. Türkiye'nin önemli bir projesi. Geldiği nokta memnuniyet verici. Bir otomobille bile zor yapılacak hareketleri kolaylıkla yapabiliyor. ATAK'ın pazarlama çalışmaları da sürüyor. Bunun için gereken katkıyı vereceğiz" diye konuştu. Ziyaret sırasında, tesiste üretim ve montajının bir bölüm gerçekleştirilen Booing, F-16, ANKA, Turna ve diğer bölümlerde gezdirilirken, Göktürk-2 Uydusunun izlendiği bölümde de bilgi verildi. Ziyarette, TUSAŞ yöneticileri ve çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektiren heyet adına Köksal'a plaket de verildi.

(UK) FOTOĞRAFLI - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milli Savunma Komisyonu, Tusaş'ta İncelemelerde Bulundu (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement