Milli Tankımız ALTAY'ın Son Görüntüleri Yayınlandı - Son Dakika
Güncel

Milli Tankımız ALTAY'ın Son Görüntüleri Yayınlandı

Genelkurmay Başkanlığı, son yeterlilik testleri devam eden ALTAY'ın daha önce hiç yayınlanmayan görüntülerini paylaştı.

18.12.2015 08:08  Güncelleme: 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Milli Ana Muharebe Tankı ALTAY, artık seri üretim için gün sayıyor. Genelkurmay Başkanlığı, ALTAY'ın daha önce hiç yayınlanmayan görüntülerini paylaştı.

ÇALIŞMALAR YILIN İLK ÇEYREĞİNDE BAŞLIYOR

ALTAY Tankı için yerli güç grubu geliştirilmesine yönelik fiili çalışmalar gelecek yılın ilk çeyreğinde başlayacak. Türkiye'nin önde gelen traktör ve dizel motor üreticisi Tümosan Motor ve Traktör Sanayi AŞ (TÜMOSAN) tarafından üstlenilen ALTAY Tankı Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi'ne ilişkin ön çalışmalar sürüyor.

PROJE İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Proje için teknik destek sağlayacak firmanın ekim ayında seçilmesinin ardından projeye yönelik geri sayım başladı. Bu kapsamda, motor ve transmisyonu da ihtiva eden komple yerli tank güç grubu geliştirilmesine yönelik fiili tasarım çalışmalarına gelecek yılın ilk çeyreğinde başlanması planlanıyor.

TÜMOSAN Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Pala, hedeflenen başarılı bir güç grubu tasarımına ulaşmak için çok ciddi ve uzun çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Projenin zor ve toplam zamanının ise nispeten kısa olduğunu dile getiren Pala, "Projeyi verilen zaman içinde ve tanımlanmış teknik isteklere göre bitirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"YERLİ SANAYİDE EN İYİLERİN KULLANILMASI GEREKİYOR"

İhtiyaç duyulan alanlarda teknik destek alacaklarını, bu süreçte de kalıcı olarak teknoloji ve bilgi transferi gerçekleştireceklerini vurgulayan Pala, şöyle konuştu:

"Proje içerisinde kritik alt sistemler mevcut. Bu sistemler bugüne kadar Türkiye'de yapılamamış sistemler. Bunları yerlileştirmek için de imkanlar ölçüsünde elimizden geleni yapacağız. Yerli sanayide bu işte en iyi olanların kullanılması gerekiyor. Proje başlamadan muhtemel tedarikçiler arasında kimlerin neleri yapabileceğini araştırıyor ve belirli yetkinliğe sahip firmalarla çalışmaya gayret ediyoruz. Bu proje gerek tasarım boyutuyla gerekse imalat boyutuyla ana sanayi ve yan sanayi olarak Türk sanayisinin sınırlarını zorluyor. Proje düşündüğümüz gibi zor ama inşallah başarıyla tamamlayacağız."

İTHAL GÜÇ GRUBUNUN YERİNİ ALACAK

Sözleşme kapsamında TÜMOSAN, projeyi 190 milyon avro bütçe ile 54 ay içerisinde gerçekleştirmeyi taahhüt ediyor.

Proje kapsamında, ihtiyaç duyulması halinde yurt içi mevcut imkan ve kabiliyetlerden azami derecede faydalanılması ve gerekli alanlarda yurt dışından teknik destek alınarak güç grubunun öncelikli olarak ALTAY Tankı'nda kullanılması planlanıyor. Proje sonunda elde edilecek güç grubu, halen tankta kullanılan ithal edileninin yerine ikame edilecek.

TECRÜBE DİĞER PLATFORMLARDA KULLANILACAK

Güç grubunun tüm haklarının Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait olacak şekilde özgün olarak tasarlanması, geliştirilmesi, prototip üretimi, test ve kalifikasyonu hedefleniyor.

Bu projede kazanılacak tecrübeler ışığında ileride diğer kara ve deniz platformları için ihtiyaç duyulan güç gruplarının da milli imkanlarla tasarım, geliştirme ve üretimi amaçlanıyor.

SERİ ÜRETİMİN 2018'DE BAŞLAMASI GEREKİYOR

Tankın seri üretiminin 2018'de başlaması, güç grubuna yönelik çalışmaların ise 2020'de tamamlanması planlanıyor. Üretilecek güç grubunun da başlangıçta kullanılacak ithal ürünün yerine zaman içinde ikame edilmesi öngörülüyor.

Milli Tankımız ALTAY\'ın Son Görüntüleri Yayınlandı

Son Dakika Güncel Milli Tankımız ALTAY'ın Son Görüntüleri Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • sercio: ayakkabı kutusundan bonus olarak birde tank çıkmış )))) 37 9 Yanıtla
  • Hakkı var: Türkiye de o kadar çok cahil var ki ne versen yiyor bu tankın aynısını güney kore yaptı bizimkiler de ondan alıyor millete milli diye yediriyorlar 1 33 Yanıtla
  • aza: 2kg c 5le teneke olur .t.........c........sobası 2 28 Yanıtla
    sönmez: Sende tek kursunla kevgir olursun.. bir kerede övünün yapilanlardan tabi hain degilsen.... 32 1
  • ATOM BOMBASI: Neyini rusyayi mi vuracak kimi ancak kürtler katl edilecek bu tanklar.... 7 21 Yanıtla
  • memet: Daha üretime gecmeden türkiye zaten ölecek 0 25 Yanıtla
  • afyok: Chp ve hdp liler kahrolmustur milli tankı görünce milli kelimesinden tabi 19 4 Yanıtla
  • bak bi: pkk ve hdp,lilere kötü haber.... 20 0 Yanıtla
  • tarik: solcu arkadaşlar yanlış anlamasın ya da anlasın sizinkiler ne yaptı bugüne kadar mhp li arkadaşlar sayın bahçeli ne yapti 14 4 Yanıtla
  • Sadri: Ya bırakın bu boş işleri. Ne motoru yerli, ne şasisi ne de tasarımı.... Al başka ülkelerde yaptırt, üstüne Maden in Turkey yazdırıp bir de yerli isim koy olsun sana yerli Tank ! Gördük yerli otomobil diye yutturmaya çalıştığınız cadilllac modelini. Kimi kandırıyorsunuz? Bu ülkenin henüz ürettiği ne bir yerli otomobil motoru var ne de tasarımı kendine ait bir taşıt. Tek üretilen model var Devrim. O da o..ruktan tayyare. ! 1 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement