Mimarlardan "İtirazlar Sergisi" - Son Dakika
Güncel

Mimarlardan "İtirazlar Sergisi"

Mimarlardan "İtirazlar Sergisi"

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi, yapılaşma ve imarla ilgili belediyeye yaptıkları itirazlardan oluşan dokümanları sergiledi.

09.10.2013 00:19

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi, yapılaşma ve imarla ilgili belediyeye yaptıkları itirazlardan oluşan dokümanları sergiledi.

Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergiyi "Dünya Mimarlık Günü" dolayısıyla açtıklarını söyledi.

Oda olarak belediyelere kentin geleceği, yapılaşması ve imarı konusunda görüş aktarmaya çalıştıklarını ifade eden Severoğlu, şöyle konuştu:

"Belediyelere zaman zaman itirazlarımız veya başarılı çalışmalardan dolayı kutladığımız yazışmalarımız oluyor. Bu kent için daha güzelin daha doğrunun nasıl yapılabileceği konusunda katkı sağlamaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana imar konusunda belediyelere yaklaşık 180 itirazımız oldu. Bunların büyük bölümü reddedildi. Ancak kabul edilen itirazlarımız da var. Biz de bu yazışmaların yüzde 20'lik bölümünü sergilemek istedik. Verilen cevapları da buraya koyduk. Belediyelerin daha duyarlı olmasını sağlamak ve halkın dikkatini çekmek için böyle bir sergi açtık."

Severoğlu, daha yaşanılabilir bir kent için yapılaşmanın ve altyapının çok önemli olduğunu vurguladı.

Sergiyi inceleyenlerin zaman zaman şaşırdığını aktaran Severoğlu, şimdie kadar Türkiye'de böyle bir sergi açılmadığını dile getirdi.

Muhabir: Zerin Özdilek, YUSUF ATLIHAN

Yayınlayan: Ahmet Caner Baysal

-itirazlar sergisi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mimarlardan 'İtirazlar Sergisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement