Mine Dağ'dan Türk Dünyasına Çağrı: 'Diriliş Vakti!' - Son Dakika
Güncel

Mine Dağ'dan Türk Dünyasına Çağrı: 'Diriliş Vakti!'

Mine Dağ\'dan Türk Dünyasına Çağrı: \'Diriliş Vakti!\'

Bestesi Kazakların ünlü ozanı Gauhartas'a ait olan 'Kazak'ım Oy' isimli şarkıya yeniden Türkçe sözler yazılarak Mine Dağ tarafından 'Diriliş Vakti' adıyla seslendirildi.

26.03.2018 14:36

23 Mart 2017 Tarihinde seslendirdiği 'Çırpınırdın Karadeniz' Şarkısıyla milyonluk izlenme rakamlarına ulaşan Mine Dağ, yeni çalışmasında Türklerin kökenlerine sesleniyor.

2645 Records – Abdullah Özdoğan etiketiyle tüm digital platformlarda yerini alan şarkının Türkçe sözleri Ömer Faruk Aksu tarafından yazıldı, şarkının aranjesi ise Volkan Sönmez tarafından yapıldı.

Geçtiğimiz hafta Alişan Günay yönetmenliğinde kliplendirilen 'Diriliş Vakti', orijinal sözlerine konu bağlamında sadık kalarak Türkçeleştirildi.

Aynı eser, geçtiğimiz yıllarda Cevhertaş Grubu tarafından seslendirilmiş ve Eurovision Şarkı Yarışması'nda Kazakistan'ı temsil etmişti.

Yeni çalışmasıyla ilgili düşüncelerini paylaşan Mine Dağ: ' Türk folkloru ve müziği içinde yüzyılları aşan değerler ve güzellikler barındıran unsurlar taşıyor. Bugün bu eserleri çağın bakışıyla yeniden yorumlamak ve gelecek nesillere bu vasıtayla köprü kurmak benim için çok kıymetli. Bundan sonraki çalışmalarımız da yine bu doğrultuda olacak. Umarız ki yola çıkış niyetimizi bu şarkı ve kliple bir nebze de olsa aktarabilmişizdir. ' şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mine Dağ'dan Türk Dünyasına Çağrı: 'Diriliş Vakti!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement