"MINEKS & Regnum Ladıes Classic 2014"ün Şampiyonu Emma Westın Oldu - Son Dakika
Güncel

"MINEKS & Regnum Ladıes Classic 2014"ün Şampiyonu Emma Westın Oldu

"MINEKS & Regnum Ladıes Classic 2014"ün Şampiyonu Emma Westın Oldu

Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası´nın erişim serisi olarak bilinen Let Access'in Türkiye ayağı "Mineks & Regnum Ladies Classic 2014" sonuçlandı.

09.09.2014 13:57  Güncelleme: 13:58

Dünyanın dört bir yanında düzenlenen ve Avrupa'nın en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen Ladies European Tour-Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'na geçiş şansı sağlayan Let Access Open'in Türkiye ayağı "Mineks & Regnum Ladies Classic 2014" 24 ülkeden 82 golfçünün katılımıyla gerçekleşti. 50.000 € para ödülünün dağıtıldığı turnuvada İsveçli Emma WESTIN üç günün sonunda toplam 215 vuruşla ( -4) şampiyon oldu. İkinciliği 217 vuruşla ( -2) İsveçli oyuncu Lina BOQVIST, üçüncülüğü ise Hindistan'dan Vani KAPOOR 219 vuruşla ( level) aldı. En iyi amatör sporcu ise Kolombiyalı Anna Christina KINDGARDEN seçildi.

Bu sene Türkiye'den 9 oyuncunun katıldığı turnuvada Begüm YILMAZ ve Sezgi KILIÇ üç günlük mücadelenin sonucunda ilk defa finale kalarak Türkiye adına çok büyük bir başarı elde etti. Turnuvada ilk 5'e giren profesyonel golfçüler, Ladies Europen Tour 2015 sezonunda oynama hakkını kazanırken, sonraki 15 en başarılı oyuncu da LET Tour Q School'un finaline direkt katılma şansına sahip oldu.
Emma WESTIN'a birincilik ödülünü Mineks International Yönetim Kurulu Başkanı ve National Golf Kulübü Kurucusu Bülent GÖKTUNA takdim etti. Diğer oyunculara ise ödüllerini National Golf Kulübü Direktörü ve Junior Akademi Baş Antrenörü Bekir KARA verdi.

Bülent GÖKTUNA, birbirinden değerli golfçülerin yarıştığı turnuvada emeği geçen herkese teşekkür etti.

2010 yılından bu yana yapılan Let Access serisinin Türkiye ayağının ikincisi bu sene Mineks International ve Regnum Carya Golf & Spa Resort organizatörlüğünde yürütüldü.
Amatörler "The Mineks & Regnum Ladies Classic Pro-Am" Turnuvasında Yarıştı

"The Mineks & Regnum Ladies Classic Pro-Am" 4 Eylül Perşembe günü 3 amatör 1 profesyonel sporculardan oluşan takımlarla National Golf Kulübü'nde oynandı. İş ve cemiyet dünyasının yakından tanıdığı isimlerin katıldığı turnuvada 21 takım arasından 3 takım ödüllerin sahibi oldu. Regnum Carya Golf & Spa Resort ev sahipliğinde yapılan ödül töreninde Melody BOURDY profesyonel olmak üzere Melike KURUCAN, İrem DEMIR ve Ayşe DEMIR adlı amatör sporculardan oluşan "National" isimli takım turnuvanın birincisi oldu. Turnuvayı kazanan "National"takımına hediyelerini Serik Belediye Başkanı Ramazan ÇALIK takdim etti. Turnuva sonucunda ikinci olan "Boybeyi" takımına ödüllerini Mete BOYBEYİ verirken, üçüncülüğün de sahibi olan Boybeyi takımı ödüllerini National Golf Kulubü kaptanı Aydın TURHAN'dan aldılar.

Türkiye'nin İlk Şampiyonluk Golf Kulübü; NATIONAL GOLF KULÜBÜ

National Golf Kulübü, 18 Kasım 1994 tarihinde Antalya Belek bölgesinde 1100 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, uluslararası golf turnuvalarının oynanmasına olanak sağlayan EPGA (European Professional Golfers Association) standartlarına uygun Türkiye'nin ilk şampiyonluk golf kulübüdür ve 2008 yılı itibariyle Ladies European Tour'un Türkiye ayağı olan Turkish Airlines Ladies Open'a ev sahipliğini yapmaktadır.

National Golf Kulübü, 2000 yılında Akdeniz ülkelerindeki 1500 golf kulübü arasında 9. ve tüm Avrupa kulüpleri arasında en iyi 42. golf sahası seçilmiştir. 2002 Mart ayında Almanya'da yayınlanan Golf Magazin Dergisi'nin araştırmalarına göre dünya genelinde 16. ve 2003 yılında Alman Journal Magazin Dergisine göre dünyadaki "100 Golf Sahası" sıralamasında 14. sıradadır. Türkiye´de ISO 9001 – 2000 kalite belgesini alan ilk golf kulübüdür.

Geleceğin Golfçüleri Junior Akademi'de Yetişiyor

Yaşları 7-18 arasında değişen, aralarında Antalya Yetiştirme Yurdu'ndan çocuklarında bulunduğu 60 öğrenci National Golf Kulübü tarafından geleceğin golfçüleri  olarak yetiştiriliyor. Hafta sonları ve diğer tüm tatil günlerinde zamanlarını National Golf Kulübü'nde geçiren çocuklar , golf sporunun yanı sıra, yeme-içme, yabancı dil, görgü kuralları gibi birçok konuda profesyonel eğitimciler tarafından donanımlı, vizyon sahibi bireyler olarak yetiştiriliyor. Uzman doktor ve spor diyetisyeni tarafından sürekli kontrol edilen NGC  Junior Akademi öğrencisi  çocukların çoğu  Türkiye Golf Federasyonu A Milli Takımına aday olup, 14 -18 yaş grubundaki çocukların birçoğu şimdiden Türkiye Golf Liginde ilk sıraya yerleşmişlerdir. National Golf Kulübü oyuncularından Mutlu Güner 18 raunddan oluşan Türkiye Golf Ligini birincilikle kazanarak Türkiyenin en iyi amatör golfçü ünvanını kazanmıştır. Bunların içinde 14 öğrenci ise şimdiden uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil etmektedir. Turnuva sonuçları ve handikap kriterlerine göre Türkiye'nin 18 yaş altı en iyi golfçüleri ünvanına sahiptirler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'MINEKS & Regnum Ladıes Classic 2014'ün Şampiyonu Emma Westın Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement