Minibüs ve Taksiye Binmeye Korkan Kadınlara Örnek Güvenlik Önlemi - Son Dakika
Güncel

Minibüs ve Taksiye Binmeye Korkan Kadınlara Örnek Güvenlik Önlemi

Minibüs ve Taksiye Binmeye Korkan Kadınlara Örnek Güvenlik Önlemi

Tokat Teknopark Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Esin Tuna, Türkiye’yi sarsan Özgecan cinayeti sonrasında minibüs ve taksiye tek başına binmeye korkan kadınlara örnek olacak bir sosyal güvenlik önlemi aldı.

15.01.2016 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Teknopark Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Esin Tuna, Türkiye'yi sarsan Özgecan cinayeti sonrasında minibüs ve taksiye tek başına binmeye korkan kadınlara örnek olacak bir sosyal güvenlik önlemi aldı. Bindiği taksinin fotoğraflarını çeken Tuna, bunları sosyal medya hesabından paylaştı.

Tokat'tan Ankara'ya toplantı için tek başına yola çıkan Teknopark Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Esin Tuna, otogardan konaklayacağı otele gideceği sırada yaşadığı endişeyi cep telefonu ile kaydetti. Başına gelebilecek olası bir tehlikeye karşı kendince güvenlik önlemi geliştiren Tuna, bindiği taksinin fotoğrafını çekmenin yanı sıra şoförle de sohbet ederek yaşadığı endişeyi dile getirirken, aynı zamanda kayıt altına aldığı mesajını verdi. Tuna, sosyal medya hesabında çektiği video görüntülerinin yanı sıra fotoğraflarla paylaşımda bulundu. Tuna, yaşadığı endişeyi şu şekilde dile getirdi:

"Ben bir kadınım, işim için Tokat'tan Ankara'ya gelen bir kadın. Şehirlerarası otobüste evimde gibi rahat ve güvendeyim, ancak varış yerinden sonra aynı duyguları taşıyamıyorum. Otogardan konaklayacağım yere dolmuşla gitsem duraktan sonra epeyce yol yürümem gerekli, akşam vakti sokaklar bir kadın için ne kadar güvenli? Peki taksiye binsem çok daha rahat olabilir benim için ama yalnız başıma taksiye binsem taksiciye güvenebilecek miyim? Özgecan bilseydi başına gelecekleri yalnız başına biner miydi hiç o dolmuşa? Peki o alçak dolmuş şoförü bilseydi yakalanacağını ve cezalandırılacağını böyle bir caniliği yapar mıydı? Ben de kendi tedbirimi alarak o taksiye yalnız bineceğim. Şoföre de söyledim, yakınlarıma fotoğrafı göndereceğimi ve de herkesle paylaşacağımı ve beni sağ salim konaklayacağım yere götürmesi gerektiğini. Evet, şimdi içim biraz daha rahat. Tedbir benden, takdir Allah'tan. Hadi bana iyi yolculuklar, yarım saat içinde paylaşım yapmazsam polisi arayın." - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Minibüs ve Taksiye Binmeye Korkan Kadınlara Örnek Güvenlik Önlemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement