Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Mısır\'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Alperen Ocakları üyesi bir grup, Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı

28.07.2013 09:37

Alperen Ocakları üyesi bir grup, Mısır'ın Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda güvenlik güçlerinin demokrasi yanlılarına ateş açmasını protesto etti.

Gruptakiler, olayı protesto etmek ve silahlı güçlerce görevden uzaklaştırılan, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammmed Mursi'ye destek vermek için Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı.

Ellerinde Türk bayrakları ile yeşil üç hilal ve Kelime-i Tevhid baskılı bayraklar bulunan gruptakiler, "Kanlı Darbe-Bloody Coup" yazılı dev pankart açtı. Sık sık tekbir getiren gruptakiler, "Zalimlere karşı direneceğiz" şeklinde de slogan attı.

"Zulüm olduğu müddetçe hep meydanlarda olacağız"

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Hüseyin Aktaş, burada yaptığı açıklamada, Adeviyye Meydanı'ndaki kardeşlerinin yanında olduklarını göstermek için toplandıklarını söyledi.

Mısır halkının darbeyi kıracağına inandıklarını ancak ülkeden üzüntü verici şeyler duyduklarını dile getiren Aktaş, "Osmanlı dağıldıktan sonra, dünya üzerindeki Osmanlı'nın ayak bastığı her yerde zulüm var. Sadece Mısır'da değil. Biz de zulüm olduğu müddetçe hep meydanlarda olacağız. Keşke elimizde tankımız, topumuz, tüfeğimiz olsaydı da onla mücadele edebilseydik" diye konuştu.

Aktaş, askerin devleti yönetemeyeceğini belirterek, "Asker askerliğini yapacak, milletini koruyacak. Devleti yönetmeyecek, sivil insanların yapması gereken görevi yapmayacak. Burada biz 50-60, hatta 100 sene yaşadık. 100 sene acı çektik. Asker ne zaman darbe yaptıysa ülkenin hem ekonomisine darbe vurdu hem de insanlarına darbe vurdu. Her darbede 30 sene, 50 sene geri gittik" ifadelerini kullandı.

Gruptakiler, yere serdikleri hasırların üzerinde sahur yaptıktan sonra dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement