Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi

Mısır\'daki İdam Kararları Protesto Edildi

Grup, 'Çok geç olmadan idamlara dur de!', 'Ölen 529 insan, susan 7 milyar insan', 'Mısır'da insanlık ipin ucunda' yazılı pankartlar açtı.

11.04.2014 18:12

Grup, 'Çok geç olmadan idamlara dur de!', 'Ölen 529 insan, susan 7 milyar insan', 'Mısır'da insanlık ipin ucunda' yazılı pankartlar açtı. Sık sık tekbir getiren grup, 'Müslüman uyuma kardeşine sahip çık' şeklinde sloganlar attı. Açıklamanın yapıldığı meydana temsili olarak darağacı kurulurken, 6 kişi de üzerlerine giydikleri kefenlerle idam kararlarını protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Gıyaseddin Gergin, son yıllarda Arakan, Filistin, Mısır ve Suriye gibi Müslüman ülkelerde yaşanan acıların tüm insanlığın vicdanını esir aldığını söyledi. Mısır'da haklarında idam kararı verilen 529 kişi için toplandıklarını belirten Gıyaseddin Gergin, Mahkeme salonunda tebessüm ederek idam kararını karşılayanlara selam vermek için toplandık. AK Parti hiçbir zaman ufku Türkiye ile sınırlı bir parti olmadı. Milletimizin ve bölgemizdeki tüm halkların egemen şekilde, refah içerisinde huzurlu hayatlar sürmesi, bizlerin siyaset yapmasının asıl gayesi olmuştur. Bu anlamda, Mısır'da ve dünyanın dört bir yanında zulme uğrayan tüm halkların özgürlüğü, selameti bizim siyasetimizin bir parçası olmuştur diye konuştu.

YARINA VE UMUDA TALİBİZ

TÜM SİYASİ PARTİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Eyleme, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ile darbe öncesinde Mısır'da Şura Meclisi üyesi olan Muhammet Fakihi de destek verdi. Harun Karaca, konuşmasında, AK Parti'li gençlerin bugün 81 ilde Mısır'daki idamların durdurulması için seslerini tüm dünyaya haykırdığını söyledi. Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde idamlara karşı yayınlanan ortak bildiriyi hatırlatan Karaca, Bundan dolayı tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum. Ancak keşke bu bildiriyi Mısır'da darbe olduğu zaman da yayınlayabilseydik diye konuştu. Konuşmaların ardından, idam kararlarının durdurulması için imza kampanyası başlatıldı.

FATİH CAMİİ'NDEN SARAÇHANE'YE YÜRÜDÜLER

Öte yandan, Mısır'daki idam kararları cuma namazı sonrası Fatih Camii'nden çıkan ve Saraçhane'ye kadar yürüyen bir grup tarafından da protesto edildi. Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği üyesi grup, Türkçe ve İngilizce 'İdamları durdurun' yazılı pankart taşıdı, Katil Sisi, seninleyiz Mursi' şeklinde sloganlar attı. Grup, yürüyüşün sonunda basın açıklaması yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement