Mitsubishi Electric, Kariyer Günlerinde Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Mitsubishi Electric, Kariyer Günlerinde Öğrencilerle Buluştu

Fabrika otomasyonu ve ileri robot teknolojileri alanındaki markalardan Mitsubishi Electric'in yöneticileri Doğuş Üniversitesi öğrencileri ile Kariyer Günleri etkinliğinde buluştu.

05.04.2017 10:56

Fabrika otomasyonu ve ileri robot teknolojileri alanındaki markalardan Mitsubishi Electric'in yöneticileri Doğuş Üniversitesi öğrencileri ile Kariyer Günleri etkinliğinde buluştu. Yöneticiler gençlere iş konusunda tavsiyelerde bulundu.

Mitsubishi Electric açıklamasına göre, Türkiye'de gelecekte otomasyon ve ileri robot teknolojilerine yön verecek uzmanların yetiştirilmesi amacıyla eğitime destek projesi yürüten şirket, üniversitelerin mühendislik fakültelerine endüstriyel robot hibe ederek robot eğitim merkezleri kurulmasına öncülük ediyor.

Şirket tarafından Doğuş Üniversitesi iş birliğiyle kurulan "Endüstriyel Otomasyon ve Robot Teknolojileri Eğitim Merkezi"nde daha önce dans ettirdikleri Mitsubishi Electric robotuna şimdi de insanla karşılıklı satranç oynatmayı hedefleyen öğrenciler, Kariyer Günleri etkinliğinde markanın yöneticilerinden hızlı bir değişim içindeki iş dünyasının gereklerine hazır olmanın ipuçlarını dinledi.

Mitsubishi Electric Türkiye Yasal Uyumluluk ve İnsan Kaynakları Müdürü Ayşe Yetkin, üniversitelerde robot eğitim merkezleri kurulmasına sağladıkları katkıyla öğrencilerin çağın gelişen teknolojilerine uyum sağlayarak iş dünyasında tercih edilmelerine destek olmayı amaçladıklarını belirterek, "Mitsubishi Electric, kurumsal sloganı olan 'Daha iyisi için değişim' (Changes for the Better) anlayışı çerçevesinde ileri teknolojisini toplumun gelişimine katkı sağlamak için kullanıyor ve gelecek nesillere daha iyi yarınlar bırakmayı hedefliyor. Her çağın gereksinimlerini önceden görüp ihtiyaçlara yeniliklerle cevap veren Mitsubishi Electric, Türkiye'de gelecekte otomasyon ve ileri robot teknolojilerine yön verecek uzmanların yetiştirilmesi amacıyla eğitime destek oluyor. Öğrencilerin ileri teknolojiyi kullanarak inovatif fikirlerini hayata geçirmelerine katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Gençler çok donanımlı olmalı"

Yeni teknolojileri kullanabilecek altyapıya sahip insan kaynağının günümüzde daha da önemli hale geldiğini ifade eden Yetkin, "Yakın gelecekte farklı sektörlerde çok farklı yeni iş disiplinleri gelişeceğini, daha nitelikli bir iş gücü yapısı oluşacağını düşünüyoruz. Tüm bu gelişmelere hazır olmak için gençlerin yenilikleri takip etmeleri ve çok donanımlı olmaları gerekiyor." uyarısında bulundu. Üniversitenin ilk yılından itibaren, gençlerin geleceğe daha iyi hazırlanabilmeleri için neler yapmaları gerektiği konusunda önemli ipuçları veren Yetkin, öğrencilerin ilgi odağı oldu.

"Robot programlayabilecek gençlere ihtiyaç var"

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri OEM İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Bizel ise Sanayi 4.0 evresiyle birlikte robotların üretim süreçlerinde daha da önemli hale geldiğini vurgulayarak, "Robotların hayatımızdaki rolü sağladıkları hız ve kolaylıklar sayesinde her geçen gün artıyor. Dolayısıyla ağırlıklı olarak sanayi, bilim ve sağlık alanlarında kullanılan endüstriyel robotları programlayabilecek, üretim hatlarına entegrasyonunu sağlayabilecek ve yeni robotlar tasarlayabilecek mühendislerin yetiştirilmesi önem kazanıyor. Bu noktada Mitsubishi Electric Türkiye olarak 6 eksenli endüstriyel robotumuzu üniversitelerin mühendislik fakültelerine hibe ederek robot eğitim merkezleri kurulmasına katkı sağlıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Robotların eğitimde kullanılmasının bireyin kendine güven, iletişim, liderlik, yaratıcı düşünme, nesneleri anlamlandırma ve teorik bilgiyi pratiğe dökme becerilerini geliştirdiğine dikkati çeken Bizel şöyle devam etti:

"Doğuş Üniversitesi iş birliğiyle kurduğumuz Endüstriyel Otomasyon ve Robot Teknolojileri Eğitim Merkezinde Doğuşlu gençlerin birçok başarılı projeye imza attığını görmek bizi çok mutlu ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Mitsubishi Electric robotunu, esnek dans figürlerine bir insan gibi tepki verebilecek şekilde programlayarak gerçekleştirdikleri teknoart dans şovuyla büyük beğeni toplayan öğrenciler, şimdi de robota satranç oynamayı öğretiyor. Üç aşamalı 'Robot ile Satranç' projesi kapsamında şu an insan hamlesinin ardından satranç tahtasında kendi hamlesini gerçekleştirebilen robot, projenin son aşamasında insanla karşılıklı satranç oynayacak."

"Türkiye 4. Sanayi Devrimini gençlerle yakalayacak"

"Mitsubishi Electric olarak Türkiye'nin Dördüncü Sanayi Devrimini gençlerle birlikte yakalayacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullanan Bizel, "Türk sanayisinin bu devrime oldukça açık olduğunu görebiliyoruz. Bu noktada Sanayi 4.0'a yanıtımız olan e-F@ctory konseptimizle Türk sanayisine ileri robot teknolojisiyle donatılmış geleceğin dijital fabrikalarını şimdiden kurabiliyoruz. Ayrıca geleceğin otomasyon teknolojileri yöneticisi olacak gençlerin eğitimine katkı sağlamak için çalışıyoruz." bilgisini verdi.

Yeni endüstri evresinin en çok insanların gelişmesini gerekli kıldığını yineleyen Bizel değerlendirmesini, "Bir mühendis olarak, gençlere her konuda çok meraklı ve araştırmacı olmalarını tavsiye ediyorum. Bununla birlikte, yabancı dillerini geliştirerek teknolojideki gelişmeleri uluslararası kaynaklardan da takip etmelerini ve teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürmek için ellerine geçen her fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışmalarını öneriyorum." ifadeleriyle tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mitsubishi Electric, Kariyer Günlerinde Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement