Mobil Merkez, Çocukları Yeni Oyunlarla Tanıştırıyor - Son Dakika
Güncel

Mobil Merkez, Çocukları Yeni Oyunlarla Tanıştırıyor

Mobil Merkez, Çocukları Yeni Oyunlarla Tanıştırıyor

Elazığ’da çocuklar ’Mobil Gençlik Merkezi’ ile yeni oyunlar öğrenip spora yönlendiriliyor.

05.11.2017 11:23

Elazığ'da çocuklar 'Mobil Gençlik Merkezi' ile yeni oyunlar öğrenip spora yönlendiriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, gençleri ve çocukları spor faaliyetlerine teşvik etmek amacıyla Elazığ'da 'Mobil Gençlik Merkezi' projesi başlatıldı. Elazığ Gençlik Merkezi koordinasyonunda üniversiteli öğrenciler, ilçe ilçe, köy köy gezerek öğrencileri ilk defa golf, badminton, mangala, tenis, okçuluk ve birçok spor dalı ile tanıştırıyor. Yapılan bir birinden farklı aktivitelerle özellikle kırsaldaki çocuklara unutulmaz anlar yaşayarak spora yönlendiriliyor.

Proje kapsamında Akçakiraz beldesinde ilkokulda eğitim gören çocuklarla buluşan üniversite öğrencileri onlarla gün boyu çeşitli sporlar yapıp oyunlar oynanarak vakit geçirdi. Golf oyununu çok sevdiğini belirten 4. sınıf öğrencisi Berfin Alınak, "Golf oyununda deliklere topları attık. Çok güzel bir oyundu. Daha sonra tenis oynadım. Teniste küçük topları raketle attık. Onun ardından satranç oynadım. Satrançta at, fil vardı. Bugünüm çok iyi geçti, eğlendim" dedi.

Oynadıkları oyunların çok güzel olduğunu ifade eden 4. sınıf öğrencisi Büşra Yıldırım, "Bu oyunların okulumuza her zaman gelmesini isterim. Satranç oynamak, yüzlerimizi boyamak çok iyiydi. Günüm çok güzel geçti" diye konuştu.

Çeşitli oyunlar oynadığını dile getiren 3. sınıf öğrencisi Tuana Sara Gök, "Ok attım. Adını bilmediğim oyunları oynadım. Bugün çok eğlendim, bu oyunların bir daha gelmesini istiyorum" şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Mobil Gençlik Projesi kapsamında ilçe ve köylerde birçok faaliyet yaptıklarını aktaran Elazığ Mobil Gençlik Merkezi Proje Koordinatörü İlyas Yılmaz, "Amacımız birçok faaliyeti çocuklarımızın ayağına götürmek. Çocuklarımıza hayatında görmedikleri etkinlikleri ayaklarına ulaştırmak istiyoruz. Mobil gençlik merkezimizde okçuluk, matrak, badminton, tenis, mini golf, mangala gibi bir çok oyunu gençlerimizle tanıştırmaktayız. Çocuklarımıza bir kültür şoku yaparak kendilerini geliştirmelerini, yeni bir ufuk açmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Mobil Gençlik Projesi kapsamında öğrencilerle bir araya gelip oyunlar oynadıklarını vurgulayan Gençlik Merkezi Müdürü Hüsnü Öztürk ise, "Gençlerimizle eğlendik, onlardan bir şeyler öğrendik. Merkezimiz gençlerimizin hayatlarına yön vermesi açısından önemli bir yere sahip. Gençlik merkezimizde gençlerimizle sadece oyunlar oynayıp eğlenmiyoruz bilgi vermek amaçlıda hizmet sunuyoruz. Gençlik Merkezimizde sanatsal, sosyal ve eğitsel faaliyetlerimiz var. Bu faaliyetlerle gençlerimizi hayata hazırlamayı, ufuklarını genişletmeyi sosyal ve nitelikli birey olarak topluma kazandırmayı amaçlıyoruz" diyerek yapılan çalışmaları aktardı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mobil Merkez, Çocukları Yeni Oyunlarla Tanıştırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement