Mogan Gölü Yanıyor - Son Dakika
Güncel

Mogan Gölü Yanıyor

Mogan Gölü Yanıyor

Gölbaşı Mogan Gölü'nde bulunan sazlıklarda çıkan yangın rüzgârında da etkisi ile kısa süre Mogan Gölü'nü alev topuna çevirdi.

09.02.2013 10:24

Gölbaşı Konya yolu Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nin alt kısmında gölün içerisinde sazlıklarda farklı noktalarda çıkan yangın Mogan Gölü'nü adeta cehenneme çevirdi. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, alevler rüzgârın da etkisiyle uzun süre kontrol altına alınamadı. Yanan sazlıkların küllerinin ilçe merkezine kadar geldiği gözlendi.

Yangını söndürebilmek için itfaiye ekipleri yoğun çaba harcarken, çevrede bulunan işletmelerin doğalgaz hatları yangın esnasında tedbir amaçlı olarak görevliler tarafından kesildi. Yangından çevredeki işletmelerin etkilenmemesi, mal ve can kaybının yaşanmaması ise tek teselli oldu.

DOĞAL HAYATA YAPILAN BİR DARBE

Gölbaşı Gazeteci Derneği Başkanı Adnan Tan Mogan Gölü'nde çıkan yangının "Doğal hayata yapılan bir darbe" olduğunu söyledi. Gölbaşı Mogan Gölü'nde farklı noktalarda sazlıklarda çıkan yangının doğa katliamı olduğunu söyleyen Tan "Göl içerisinde yaşayan kuşlarında yangından etkilendiğini, canlıların bu şekilde yaşamlarına son verenlerinde ocakları yansın dedi. Öte yandan Mogan Gölü'nde çıkan yangın ile ilgili Emniyet ekipleri geniş çaplı bir çalışma başlattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mogan Gölü Yanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement