Moğolistan'dan Türk Futbol Takımlarına Çağrı - Son Dakika
Güncel

Moğolistan'dan Türk Futbol Takımlarına Çağrı

Türkiye’nin Ulan Batur Büyükelçisi Murat Karagöz futbol kulüplerinin yaz aylarında antrenman için Moğolistan’a gelebileceklerini dile getirdi.

17.12.2014 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye’nin Ulan Batur Büyükelçisi Murat Karagöz, Türk girişimcilerini Moğolistan’da madencilik, tarım ve hayvancılık ile turizm konusunda yatırım yapmaya davet etti. Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Karagöz, futbol kulüplerinin yaz aylarında antrenman için Moğolistan’a gelebileceklerini de dile getirdi.

Türkiye’nin Ulan Batur Büyükelçisi Murat Karagöz, İHA’ya yaptığı özel açıklamada, Moğolistan’ın Türkiye’ye coğrafya olarak uzak olmasına rağmen kalben yakın bir ülke olduğunu belirterek, bu yakınlığın sebebinin derin tarihi köklü ilişkiler olduğunu kaydetti. Tarihte ilk Türk devletlerinin bu topraklarda kurulduğunu hatırlatan Karagöz, Türkiye ile Moğolistan’ın siyasi ilişkilerinin mükemmel denilebilecek bir seviyede olduğunu ancak Moğolistan’ın atları, müziği, okçuluğu ve Orhun Abideleri ile parça parça tanındığını söyledi. Türk girişimcilerini bu ülkede yatırım yapmaya davet eden Büyükelçi Karagöz, girişimciler için Moğolistan’ın büyük fırsatlar arz ettiğini ve ülkenin son 3 yıldır kalkınma bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden bir tanesi olduğunun altını çizdi. Ülkenin 2011 yılında yüzde 17.4 oranında, 2012 yılında yüzde 12.3 oranında, geçen yıl ise yüzde 11 oranında büyüdüğünü ifade eden Karagöz, "Halihazırda siyasi krizin de etkisiyle ekonomide biraz zorlanıyorlar ama hızla işleyen demokrasisi ile serbest piyasa ekonomisiyle, hukukun üstünlüğü ile değişik grupların hak ve özgürlüklerine saygısıyla Moğolistan hızla Asya’da bir cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Biz bu süreci izlerken Türk girişimcilerimizi başta madencilik alanına yatırım yapması için buraya davet ediyoruz. Çünkü dünyanın en zengin maden yatakları bu ülkede bulunuyor. Özellikle geniş biçimde kömür, bakır, altın, gümüş, uranyum bu ülkede fazlasıyla mevcut" dedi.

Tarım ve hayvancılık konusunda da yatırım yapılabileceğini vurgulayan Büyükelçi Karagöz, "Türkiye’nin iki katı büyüklüğünde bir yüzölçümünden, İstanbul’un 5’te 1’i olan bir nüfustan bahsediyoruz. Dolayısıyla ekilebilir alanların artması, bunlardan daha fazla verim alınması, doğru toprak reformunun yapılması, toprak kaybının önlenmesi gibi alanlarda Türkiye’nin bu ülkeye vereceği çok şey var. Bunun yanı sıra 60 milyon baş hayvanın bulunduğu bir ülke. Bunların 30 milyonu küçükbaş hayvan. Bu hayvanlardan dericilik anlamında çok şey yapılabilir, çünkü bu imalat sektörünün Türkiye’de çok iyi olduğunu biliyorum. Hayvan derisinin hayvanın üzerinden alınıp işlenmesi ve pazarlanması konusunda Türk girişimcisinin çok iyi bir performans sergileyeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Büyükelçi Karagöz, Türkiye’nin süt ve süt ürünleri bakımından çok iyi bir noktada olduğunu da belirterek, çok geniş tarım ve hayvancılık potansiyeli olmasına rağmen Moğolistan’ın süt ve süt ürünlerinin yüzde 74’ünü Çin’den ithal ettiğini ve Türkiye’nin bu alanda da büyük bir katkı sağlayabileceğini ifade etti. Büyükelçi Karagöz, turizm alanında da Türkiye’nin büyük atılımlar yaptığını hatırlatarak, Moğolistan’ın en güzel turizm cennetlerinden biri olduğunu ve özellikle yaz aylarında eko turizm bakımından değerlendirilmesi gereken bir ülke olduğunun altını çizdi.

Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Büyükelçi Karagöz, futbol kulüplerinin yaz aylarında antrenman için Moğolistan’a gelebileceklerini dile getirdi.

Moğolistan\'dan Türk Futbol Takımlarına Çağrı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Moğolistan'dan Türk Futbol Takımlarına Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement