Ulan Batur'da ani sel riski: Tahliye talimatı verildi - Son Dakika
Güncel

Ulan Batur'da ani sel riski: Tahliye talimatı verildi

Ulan Batur\'da ani sel riski: Tahliye talimatı verildi

Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da yaşanabilecek ani sel riski nedeniyle hükümet tahliye talimatı verdi. Acil Durum Komisyonu, bahar mevsimindeki ani sıcaklık artışının kar ve buzun hızla erimesine yol açarak en az 30 bölgede sel riskini artırabileceği uyarısında bulundu. Ülke bu kış mevsiminde normallerin üzerinde kar yağışı aldı ve toprakların yaklaşık yüzde 90'ı 1 metre karla kaplandı.

16.02.2024 12:39  Güncelleme: 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇEKİM TARİHİ: 15 Şubat 2024

Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'dan çeşitli görüntüler

Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'daki Acil Durum Komisyonu, bahar mevsiminde yaşanabilecek seller konusunda bir uyarı yayımladı.

Komisyondan Perşembe günü yapılan açıklamada, "Öngörülen ani sıcaklık artışı, kar ve buzun hızla erimesine yol açarak Ulan Batur'da en az 30 bölgede ani sel riskini artırabilir" denildi.

Hükümetin basın ofisine göre, Moğolistan Başbakanı Luvsannamsrai Oyun-Erdene sellerden etkilenebilecek sakinlerin tahliye edilmesi talimatını verdi.

Ulan Batur, Asya ülkesindeki 3,5 milyonluk nüfusun yaklaşık yarısına ev sahipliği yapıyor.

Moğolistan hava durumu izleme ajansına göre, ülke bu kış mevsiminde normallerin üzerinde kar yağışı aldı ve ülkenin toplam topraklarının yaklaşık yüzde 90'ı şimdiye kadar 1 metre karla kaplandı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Ulan Batur'dan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Ulan Batur'da ani sel riski: Tahliye talimatı verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement