Moody's'in Tunus'un Kredi Notunu Düşürmesi - Son Dakika
Güncel

Moody's'in Tunus'un Kredi Notunu Düşürmesi

Tunus Maliye Bakanı El Fahfah, kredi notunun düşmesiyle kredi almada zorlanacaklarını açıkladı.

31.05.2013 17:38

Tunus Maliye Bakanı İlyas el-Fahfah, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Tunus'un kredi notunu 1 basamak düşürerek Ba2'ye indirmesiyle kredi almanın zorlaşacağını belirtti.

Fahfah, Başkent Tunus'ta 4'üncüsü düzenlenen Euromed Capital Forum'da yaptığı konuşmada, Tunus'un kredi notunun düşürülmesiyle kredi almanın zorlaşacağını, önümüzdeki yılda bütçe açığını kapatmak için 3.3 milyar dolar borca ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, "Tunus, açığı kapatmak için uzun vadede düşük faizle kredi veren kurumlara yönelecek. Tunus'ta demokratik dönüşümün başarılı olması yerli ve yabancı yatırımcıları teşvik etme temeline oturan ulusal kalkınmaya bağlı" dedi.

Maliye Bakanı Fahfah, "Ülkede, beklenen reformların büyük bir bölümünü gerçekleştirdik. Ancak istenen düzeye tam olarak ulaşmış değil. Bankacılık sektöründe, vergi sisteminde düzenlemeler ve gelir dağılımda adalet, yatırımcıları çekmek için temel unsurları teşkil ediyor" diye konuştu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Tunus'un kredi notunu 1 basamak düşürerek, 'çöp' seviyesinin iki basamak üstü olan Ba2'ye indirmiş, görünümünü ise 'negatif' olarak belirlemişti. Moody's, not değişikliği sebeplerini, "zayıf bankacılık sistemi, muhalif siyasetçi Şükrü Belıyd'in suikastte hayatını kaybetmesini takiben oluşan siyasi istikrarsızlık ve politikacıların, ülkenin istikameti konusunda bir fikir birliğine varmamaları doğrultusunda zorluk yaşamaları" şeklinde sıralamıştı. - Tunus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Moody's'in Tunus'un Kredi Notunu Düşürmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement