Motosikletine Piknik Tüpü Taktı - Son Dakika
Güncel

Motosikletine Piknik Tüpü Taktı

Motosikletine Piknik Tüpü Taktı

Erdemli'de çiftçilik yapan Orhan Taybar, benzinli motosikletini piknik tüpü takarak çalıştırmaya başladı.

24.01.2013 11:29  Güncelleme: 11:47

Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kargıpınarı Beldesi'nde çiftçi, 20 yaşındaki Orhan Taybar, benzinli motosikletini piknik tüpü takarak çalıştırmaya başladı.

Meslek Lisesi Motor Bölümü mezunu Orhan Taybar, 3 aylık çalışma ile benzin ile çalışan motosikletini LPG'li hale getirdi. Gaz deposu yerine 2 kilogramlık piknik tüpü kullanan Taybar, bu şekilde yakıt tasarrufu yaptığını söyledi. Motosikletini 50 TL harcayarak LPG'li hale getirdiğini belirten Orhan Taybar, "14 liralık piknik tüp ile 400 kilometre yol gidiyorum. Daha önce 400 kilometrelik yolu 40 liralık benzinle gidiyordum. Önemli oranda tasarruf ettim" dedi.

LPG Sistemleri Uzmanı Osman Ata, otomobillerde uygulanan LPG sisteminin motosikletlerde de çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bir çok vatandaş kendi yöntemleri ile motosikletlerine piknik tüpü monte ediyor. Bu olağan bir şey. Zaten bu konuda şirketler bir çalışma yürütüyor. Kısa sürede bunun ruhsatlısı ve trafikte kullanılabilinen sistemi piyasaya çıkacak." - Mersin/ Erdemli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Motosikletine Piknik Tüpü Taktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement