Ms Hastası Kardeşlere Evde Bakım Hizmeti - Son Dakika
Güncel

Ms Hastası Kardeşlere Evde Bakım Hizmeti

Ms Hastası Kardeşlere Evde Bakım Hizmeti

Evde Sağlık Hizmetleri Derneği ve Dr.

26.11.2012 19:04

Evde Sağlık Hizmetleri Derneği ve Dr. Sami Ulus Hastanesi tarafından, MS hastası olan İbrahim ve İsmail Baysal kardeşlerin evde tedavi ve bakımları yapılıyor.

Evde Sağlık Hizmetleri Derneği (EVSAD) ve Dr. Sami Ulus Hastanesi tarafından, MS hastası olan iki kardeş 15 yaşındaki İbrahim Baysal ve 10 yaşındaki İsmail Baysal'a hasta yatağı verildi. EVSAD Başkanı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Orhan Koç, Halk Sağlığı Kurumu Başkan Danışmanı Enver Verep ve Dr. Sami Ulus Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Nurullah Okumuş'un yaptığı ziyarette, evde sağlık hizmeti kapsamına alınan kardeşlere aynı zamanda televizyon ve çeşitli hediyeler de götürüldü.

Dr. Sami Ulus Hastanesi'nden Uzman Dr. Zehra Arslan tarafından tedavi ve bakımları yapılan Baysal kardeşler, yataklarından ve evde bakım hizmetinden memnun olduklarını dile getirerek, verilen hizmet sayesinde kolaylıkla muayene olduklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından evde sağlık hizmetinin 2 yıldır verildiğini belirten EVSAD Başkanı Koç, yaklaşık 200 bin hastaya Türkiye genelinde bu hizmeti sunduklarını söyleyerek, "Bugün de burada hasta olan çocuğumuza motorlu hasta yatağını vererek bir nebze de olsa daha konforlu yaşamalarını sağlıyoruz. Evde sağlık hizmetini daha çok yatağa bağlı hastalarımıza ya da bu tip kas hastalıklarında, spastik çocuklarımıza, nefes darlığı hastalarımıza veriyoruz" dedi.

Mobil hizmet şeklinde bu hizmetin verildiğini kaydeden Koç, evde sağlık hizmetinden vatandaşın memnun olduğunu ifade ederek, tek sıkıntının personel yetersizliği olduğunu vurguladı. İsmail ve İbrahim kardeşlere verilen hasta yatağının öneminden de bahseden Koç, çocukların beslenmeleri sırasında oturma pozisyonlarını ayarlayabilme ya da yatış pozisyonlarının ayarlanması konusunda önemli olduğunu söyledi.

Dr. Sami Ulus Hastanesi evde bakım hizmeti ekipleri tarafından şu anda yaklaşık 70 hastaya hizmet verdiklerini dile getiren Dr. Sami Ulus Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Okumuş, evde bakım hizmeti ekiplerinin arasında bir doktor, 2 hemşire ve bir sağlık memurunun olduğunu belirtti. Ekiplerin hastanın evde muayenesini yaptıklarını ifade eden Okumuş, hastaların rapor, ilaç gibi ihtiyaçlarının da karşılandığını vurgulayarak, "Eğer hastaların hastaneye gitmesi gerekiyorsa onları aracımızla hastaneye götürüp getiriyoruz" diye konuştu.

Evde bakım hizmetine alınacak hastaların, takip edilen kronik hastalardan seçildiğini bildiren Okumuş, bu hizmetten yararlanmak isteyen kişilerin de direk başvurusu ile hizmeti alabileceklerini söyleyerek, "Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyon birimine ya da Dr. Sami Ulus Hastanesi'nin evde bakım hizmeti birimine telefonla doğrudan ulaşabilirler" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ms Hastası Kardeşlere Evde Bakım Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement