Müfettiş Görevlendirildi - Son Dakika
Güncel

Müfettiş Görevlendirildi

Müfettiş Görevlendirildi

7 kişinin görme yetisini kaybetmesine yol açan sağlık skandalının ardından İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, soruşturma kapsamında iki uzman hekimin görevlendirildiğini söyledi.

03.12.2010 19:54

Afyonkarahisar'da katarakt ameliyatı sonrası 7 kişinin görme yetisini kaybetmesine yol açan sağlık skandalının ardından İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, soruşturma kapsamında iki uzman hekimin görevlendirildiğini söyledi. Görevlendirilen hekimlerin ön rapor hazırladıklarını belirten Yemenici, "Sağlık Bakanlığımız da bir müfettiş görevlendirdi. Bu müfettişimiz de şu anda incelemesini ve araştırmasını yapmaktadır. Bundan sonra iş, yargının işidir" dedi.

Yemenici, özel sağlık kuruluşlarının ilgili yönetmeliklere dayanarak göz taraması yapabileceğini ancak bu kuruluşların yönlendirme veya reklam yapamayacaklarının da altını çizdi.

CHP HEYETİ SANDIKLI'YA GELECEK

Konuyla ilgili CHP'den bir heyet de yarın Sandıklı'ya gelerek, incelemelerde bulunacak. Heyette Adalet Komisyonu Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, İnsan Hakları Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Sağlık Komisyonu Üyesi Kırklareli Milletvekili Tansel Barış yer alacak. CHP'li heyet, Hırka Köyü muhtarlığı ve ameliyat mağdurlarıyla, daha sonra da Emirhisar Köyü muhtarlığı ve ameliyat mağdurlarıyla görüşme yapacak. Görüşmelerin ardından Afyonkarahisar'a geçecek olan heyet, il merkezinde de konuyla ilgili Tabip Odası ile CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müfettiş Görevlendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement