Muğla'da kadınlara coğrafi işaretli kaya inciri eğitimi verildi - Son Dakika
Güncel

Muğla'da kadınlara coğrafi işaretli kaya inciri eğitimi verildi

Muğla\'da kadınlara coğrafi işaretli kaya inciri eğitimi verildi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İncirin Muğlalı Kadınlarla Yolculuğu' projesi kapsamında, kadınlara coğrafi işaretli kaya inciri üretimi için eğitim verildi. Eğitimlerde, hastalıklarla mücadele için doğru ilaçlama ve budama teknikleri anlatıldı. Programda, Fethiye, Seydikemer ve Dalaman ilçelerinde ağaç başına incir veriminin yüksek olduğu belirtildi. Amacı, coğrafi işaretli kaya incirinin üretiminin yaygınlaştırılması olan eğitimlerde, üretici kadınlar getirisi yüksek ürünlere yönlendirilmek isteniyor.

20.06.2023 16:55  Güncelleme: 16:57

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kadınlara yönelik coğrafi işaretli kaya incirinin üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla eğitim verildi.

İncirköy Mahallesi'ndeki Cahit Beğenç Sosyal Tesisleri'nde, Tarım ve Orman Müdürlüğünce "İncirin Muğlalı Kadınlarla Yolculuğu" projesi kapsamında eğitim düzenlendi.

İncir Araştırma Enstitü Müdürlüğü ekiplerince verilen sözlü ve uygulamalı eğitimlerde çiftçilere hastalıklarla mücadele için doğru ilaçlama ile budama teknikleri anlatıldı. Programda, Fethiye, Seydikemer ve Dalaman ilçelerinde ağaç başına incir veriminin yüksek olduğu belirtildi.

Eğitimle, coğrafi işaretli kaya incirinin üretiminin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Fethiye'nin coğrafi işaretli ürünü kaya incirinin üretiminin yaygınlaştırması konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Saylak, üretici kadınları getirisi yüksek ürünlere yönlendirmek istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'da kadınlara coğrafi işaretli kaya inciri eğitimi verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement